DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080088-1,26%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulukaya’nın yeni kitabı yayımlandı

Ulukaya’nın yeni kitabı yayımlandı

ABONE OL
7 Haziran 2023 10:14
Ulukaya’nın yeni kitabı yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Balkan Dilleri ve Edebiyat Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esin Ömer Ulukaya, “Avrupa Birliğinin Balkan Politikası Bağlamında Hırvatistan ve Kosova’nın Üyelik Sürecinin Karşılaştırmalı Analizi” adlı kitabını, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim etti.

Kitabı hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Esin Ömer Ulukaya, Avrupa Birliğinin genişleme politikası, Balkanlardaki gelişmelerden etkilenerek dönüşen ve uluslararası ilişkiler kapsamında önemini koruyan bir konu olduğuna dikkat çekerek, “Kitabımda da bahsettiğim üzere bu çalışmanın önemi, Batı Balkanlara yönelik Avrupa Birliği genişleme politikalarının çerçevesinde Hırvatistan ve Kosova’nın üyelik sürecinin karşılaştırmalı analizinin incelenmesinden kaynaklanmaktadır. Araştırma süresi içerisinde kaynak taraması yapılarak özellikle kuramsal ve kavramsal çerçeve ile ilgili teori kısmı incelenmiştir. Bunun yanı sıra Kosova Avrupa Birliği Entegrasyon Bakanlığı ve Hırvatistan Avrupa Birliği Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu raporlar incelenmiştir. Ayrıca Kosova Avrupa Birliği Entegrasyon Bakanlığı ziyaret edilerek, yetkililerle görüşülüp bilgi alınmış ve yerel dillerde kaynaklar temin edilmiştir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Trakya Üniversitesi olarak akademik yayıncılığa önem verdiklerini vurgulayarak “Trakya Üniversitesinin değerli akademisyenleri alanına katkı sağlayan yayınlarını literatüre kazandırmaya devam ediyor. Değerli hocamın kaleminden çıkan bu eser de alanına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.