DOLAR 32,3321 0.25%
EURO 35,0847 -0.13%
ALTIN 2.292,830,69
BIST 8.972,251,88%
BITCOIN 22737230,53%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Ulusal Eylem Planı önereceğiz”

“Ulusal Eylem Planı önereceğiz”

ABONE OL
18 Eylül 2020 15:24
“Ulusal Eylem Planı önereceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mecliste milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev, yıl sonuna kadar veya önümüzdeki yılın başlarında Bulgaristan’ın Covid-19’un sağlık ve ekonomik sonuçlarının üstesinden gelmek için Avrupa Birliği (AB) kaynaklarından yararlanmasına yönelik ulusal bir plan önerebileceğine kanaat getirdi. Donçev, 30 milyar avro tutarının şartlı bir şekilde verileceğini ve alınabilmesi için ciddi bir eylem planına ihtiyaç duyulacağını açıkladı.

Bulgaristan İçin Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) İttifakı milletvekilleri, hükümete duyulan güvenin kaybedilmesinin ciddi bir sorun olacağını söyledi.

BSP Milletvekili Krum Zarkov, “Kaynakların adil kullanımı konusunda temsil ettiğiniz hükümete duyulan güven kaybı, ekonomimizi yeniden yapılandırmaya ve koronavirüsün (COVID-19) yarattığı ağır krizin sonuçlarının üstesinden gelmeye yardımcı olacak AB fonlarından yararlanma ile ilgili sorun yaratabilir” diye kaydetti.

Başbakan Yardımcısı, Anayasa değişikliğine de ihtiyaç olduğunu söyledi.

Donçev, “Bazen meydanlara çıkan Bulgar toplumunun büyük bir bölümünde var olan bu enerji, değişime yol açmazsa boşa gidecek. Bunu en iyi şekilde yapmak ortak görevimiz. Neyin değişmesi gerekiyor? Devletin temel işlevlerinden biri olan adaleti yerine getirebilmesi için Anayasa’da dahil olmak üzere yasal çerçeveyi değiştirmek gerekiyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.