DOLAR 32,5116 -0.09%
EURO 34,9765 0.36%
ALTIN 2.434,460,47
BIST 9.794,110,74%
BITCOIN 2073297-4,23%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uluslararası öğrenciler kahvaltıda bir araya geldi

Uluslararası öğrenciler kahvaltıda bir araya geldi

ABONE OL
16 Kasım 2022 11:40
Uluslararası öğrenciler kahvaltıda bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi ailesine bu yıl dâhil olarak Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler, Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezinin (DİLMER) düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.

Trakya Üniversitesi Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltıya uluslararası öğrencilerin yanı sıra Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, DİLMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ramadan Doğan, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Cüneyt Nur, Öğr. Gör. Aynur Tüsgil ile akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı.

DİLMER’de öğrencilere Türkçe öğretmenin yanı sıra farklı aktivitelerle öğrencilerle yakın olmak ve Türk kültürünü öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden Müdür Dr. Öğr. Üyesi Ramadan Doğan, düzenledikleri kahvaltının da bu amaç doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.

Sözlerine öğrencilere hitaben “Bizim için değerlisiniz.” diyerek başlayan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz “Üniversitemizin en önemli misyonu uluslarasılaşma. Sizler de uluslararasılaşmanın en önemli parçasısınız. İnşallah bu sene Türkçeyi en güzel şekilde öğrenerek eğitiminize okullarınızda devam edeceksiniz. Türk arkadaşlarınızla dilinizi geliştirmek için yakın ilişkiler kurun. Ne kadar çalışkan ve zeki olsanız da Türkçeyi iyi derecede bilmezseniz maalesef başarısız olursunuz. Biz Rektörlük, Dış İlişkiler ve DİLMER olarak her konuda yanınızdayız.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler adına duygu ve düşüncelerini paylaşan Emra Paşiç ve Ajla Skrijeli, kendilerini tanıtarak Trakya Üniversitesinde bulunmaktan ve Türkçe öğrenmekten duydukları mutluluğu ifade ettiler.

Kahvaltının ardından öğrenciler, Edirne şehir turu yaparak tarihî ve kültürel mekânları gezdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.