DOLAR 32,5834 0.29%
EURO 34,7652 0%
ALTIN 2.485,570,06
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20515033,30%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Canalp 3. doz aşısını oldu

Vali Canalp 3. doz aşısını oldu

ABONE OL
13 Temmuz 2021 11:26
Vali Canalp 3. doz aşısını oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp, eşi ile birlikte geldiği Kapıkule Sınır Kapısı’nda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan mobil aşı merkezinde 3’üncü doz aşılarını yaptırdılar. Aşının önemine vurgu yaparak herkesi aşı olmaya davet eden Vali Canalp, Türkiye’de en fazla aşılama sayısına bakıldığında yine en fazla aşılama yapan ilin Edirne olduğunu söyledi.

Yıllık izinlerini geçirmek için gurbetçilerin Türkiye’ye gelişleri devam ediyor. Yapılan çalışmaları incelemek üzere Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen Vali Ekrem Canalp, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan mobil aşı uygulama merkezinde eşi Dr. Ayten Canalp ile birlikte 3. doz aşılarını oldular.

 “AŞIMIZI OLALIM SEVDİKLERİMİZİ KORUYALIM”

Sağlık Bakanlığı tarafından 3.doz aşı randevusu hakkı açılan ve aşısını Kapıkule Sınır Kapısı yanında bulunan aşı merkezinde olan Vali Canalp, “Sağlık Bakanlığımız bugün itibariyle aşımı sisteme tanımladı. Ben buradan bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Bizler aşı yaptırdığımız zaman sadece kendi sağlığımızı düşünmüyoruz. Aslında aşı yaptırdığımız zaman kendimizden daha çok etrafımızda bulunan diğer insanların sağlığını da düşünmüş oluyoruz. Aslında biz sevdiğimiz insanları da aşılıyoruz. Çünkü aşılama yapmış olmak demek kendini hastalıklardan korumak değil, kendimizden kaynaklanacak bir bulaş riskini de sevdiklerimize hiç yaşatmamak demek. Genç kardeşimiz aşı yaptırdığı zaman annesini, babasını, ninesini de sağlığını korumuş oluyor. Çünkü kendinden kaynaklanan bir bulaş riskini de onlar açısından da ortadan kaldırarak güzel bir sonucu da kendiliğinden getiriyor. Dün Kırkpınar’da arkadaşlarımız çok güzel iki slogan taşıdılar. Aşını ol sağlıklı kal diye. Aşımızı olalım sevdiklerimizi koruyalım. Edirne olarak bizim sloganımız böyle. Aşımızı olalım sevdiklerimizi koruyalım. Velev ki bu sevdiklerimiz evlatlarımız olabilir, babamız, anamız, ninemiz yad a arkadaşlarımız olabilir. Aşı olmak suretiyle hepsini de korumuş oluyoruz” dedi.

“AMAÇ GURBETÇİLERİMİZİN GİRİŞLERDE RAHAT ETMELERİNİ SAĞLAMAK”

Valilik tarafından gurbetçiler için kurulan ikram çadırını da ziyaret eden Vali Canalp, “İsteyen buradan çay, kahve, Osmanlı şerbetimiz ve soğuk su yolculuk esnasında rahatlamak ferahlamak için önemli olabiliyor. Bütün yapmış olduğumuz çaba gurbetçilerimizin girişlerinde rahat etmelerini sağlamak. Bu çerçeve içerisinde geçmiş yıllardan daha farklı uygulamaları hem gurbetçilerin Türkiye’ye giriş ve çıkışında iki yıldır bunları yapıyoruz, daha iyi hale getiriyoruz. Bunlardan bir tanesi gurbetçileriniz Kapıkule’den girdiğinde hoş geldiniz broşürü veriyoruz. Bu broşürde Kapıkule Sınır Kapısı’ndan hangi hizmetlere ne şekilde ulaşabileceğine ilişkin bilgilendirme bulunuyor” dedi.

“GEÇMİŞTE 6 SAATİ BULAN BEKLEME SÜRESİ 40 DAKİKAYA DÜŞTÜ”

Bekleme sürelerinin gümrük personelleri ve polis ekiplerinin çalışmalarıyla büyük düşüş sağladığını söyleyen Vali Canalp, “En önemlisi de gurbetçilerimizin Türkiye’ye girişlerinde bekleme süreleri. Bekleme sürelerinin minimal sürede olması çok önem arz ediyor. Çünkü Bulgaristan’dan Türkiye’ye girişte Bulgar makamları genellikle çok hızlı şekilde pasaport işlemlerini yapabiliyorlar. Bizim bu hıza ayak uydurabilmemiz önemli. Geçmiş yıllarda 6 saati bulan 7 bin kişi giriş yaptıysa günlük, 6 saat bekleme süreleri olabiliyordu. Ama bu yıl uygulamış olduğumuz yeni modelle birlikte gerek Nihat Bey’in önderliğinde, gümrük personelimizin ve polisimizin iyi çalışmalarıyla, çok seri araç almaktan dolayı bekleme sürelerimiz 40 dakika, yarım saate düşmüş durumda. 6 saat yerine 40 dakika bekliyor olmakta izim açımızdan güzel çalışmalarla mümkün hale geldi. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

“GURBETÇİLERE SINIR KAPISINDA AŞI HİZMETİ”

Gurbetçiler için mobil aşı aracı hizmetine değinen Vali Canalp “Gurbetçilerimize ikram dışında aşı hizmeti de veriyoruz. Eğer gurbetçilerimiz yurtdışında aşılarını olamamışlarsa Türkiye’ye geldikleri zaman ücretsiz şekilde aşı personelimiz kendilerini bekliyor durumda. Kendileri istedikleri gibi çok kısa sürede aşılarını olup yollarını devam etmek üzere Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu hizmettir” dedi.

“TÜRKİYEDE AŞILAMADA TOTALDE YİNE BİRİNCİ BİZİZ”

Canalp “Edirne’de aşılamada Türkiye şampiyonuyduk. Şu anda birinci dozla ikinci doz karışımı olarak yapıldı. Türkiye’de total bakıldığında en fazla aşılama sayısına bakıldığında yine en fazla aşılama yapan il biziz” dedi.

“GURBETÇİ OTOPARKI”

Güneş altında yoğun beklemeyi önlemek adına gurbetçi otoparkı yapıldığını söyleyen Vali Ekrem Canalp “Türkiye girişlerde yoğun bir giriş var. Türkiye’den çıkış söz konusu olduğu zaman Bulgar otoriteleri haklı olarak kendileri arama işlemlerini fazla yapıyor, pasaport işlemlerinde de daha dikkatli davranıyorlar. Bundan dolayı da burada birikme olabiliyor. Bu birikme olduğu zamanda gurbetçilerimizin uygun koşullar altında beklemelerini sağlamak. Onların güneşin altında yolun ortasında dur kalk yaparak beklemeleri değil, buradaki alanda uygun koşullar altında dinlenme tesislerinin olduğu, temiz tuvaletlerimizin olduğu, iyi imkanların olduğu koşullar altında beklemelerini sağlamak için gurbetçi otoparkımızı yaptık. 1 ay sonrada yoğun dönüşler başlayacak. Yoğun dönüşlerin başladığı zamanda da bu otoparkımız onlara hizmet vermiş olacak. Burada yüksek kapasiteli yeni modern tuvalette inşa ettik. Bu tuvaletin yanında tesislerin imkanlarından yararlanmak mümkün olacak” dedi.

“GÜNLÜK BİN 952 TIR İHRACAT PERFORMANSININ GELİŞTİĞİNİN GÖSTERGESİ”

Günlük Türkiye’den çıkan bin 952 tır sayısı ile ihracat performansına işaret eden Vali Canalp, “Bundan 3 yıl önce Kapıkule’den de diğer sınır kapılarımızdan da bin 2 yüz civarı tır geçişi oluyordu. Ama şu anda bin 952 tır günlük olarak Türkiye’den çıkış yapıyor. Buda Türkiye’nin ihracat performansının ne şekilde geliştiğinin göstergesi. Bu kadar tır şoförü Türkiye’ye girişte yapıyor, yüklerini boşalttıktan sonra yine gurbetçi vatandaşlarımız gibi aşılarını olmayan tır şoförlerimiz bu hizmetten faydalanabiliyorlar” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.