DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080067-1,00%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Canalp, “98. yılın gururunu yaşıyoruz”

Vali Canalp, “98. yılın gururunu yaşıyoruz”

ABONE OL
28 Ekim 2021 18:20
Vali Canalp, “98. yılın gururunu yaşıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Bugün, Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde; vatanı, bayrağı ve değerleri için bin bir fedakârlık ve kahramanlıkla verdiği mücadelesi sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 98. yılını kutlamanın heyecanı ve haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında “Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri ve Türk Milletinin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin en net ifadesidir” diyen Vali Canalp, şunları söyledi;

Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş ortak değerler bütünüdür; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumu bir ve bütün olarak bir arada tutan yönetim biçimidir. Cumhuriyet erdemin, kararlılığın, azmin, çalışmanın, birlikte olmanın, bir olmanın, kardeşçe birbirimizi kucaklamanın ve kenetlenmenin, millet olarak el birliği ve gönül birliği ile hareket etmenin, var olmanın adıdır.

Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde devletimiz eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir.

Cumhuriyeti korumak, ona sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan bu ülkenin bütün evlatlarının müşterek vazifesidir. Bu kutlu vazifeyi yerine getirmek adına ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak için genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle her daim çalışkan olmalı ve milletimizin geleceğini hep birlikte inşa etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyet’i “En Büyük Eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını ile eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 98’inci Kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.