DOLAR 32,3462 0.29%
EURO 35,1386 -0.02%
ALTIN 2.307,261,32
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22861482,59%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Canalp Balkan Şehitlerini andı

Vali Canalp Balkan Şehitlerini andı

ABONE OL
25 Mart 2022 18:55
Vali Canalp Balkan Şehitlerini andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp, , birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi şan ve şerefle dolu kadim kent Edirne’nin, 1361 yılında fethedilerek Türk yurdu olduğunu söyledi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp,  26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Canalp, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi şan ve şerefle dolu kadim kenti Edirne’nin, 1361 yılında fethedilerek Türk yurdu olduğunu belirterek, “Ne yazık ki; yüzyıllarca insanların barış ve huzur içinde yaşadığı Edirne, 1912 yılında Balkan devletlerinin Osmanlı İmparatorluğu’na karşı giriştiği Balkan Savaşı’nda, Mehmet Şükrü Paşa’nın kumandasında 155 gün hiçbir destek alınmadan kahramanca savunulmasına karşın, 26 Mart 1913’te işgale uğraması sonucunda tarihinin en acı günlerini yaşamıştır. İşgalle birlikte; sivil, yaşlı, kadın, çocuk ve asker binlerce vatan evladı büyük acılar çekerek hayatta kalma mücadelesi vermiş, ancak kutsal bildikleri toprakları terk etmeyerek açlık ve salgın hastalık nedeniyle şehit düşmüştür. 26 Mart’ta işgale uğrayan Edirne, Enver Paşa komutasındaki birliklerimiz tarafından 21 Temmuz 1913’te yeniden vatan topraklarına katılmış ve acı günler son bulmuştur” dedi.

Vali Canalp, mesajında şunları söyledi; “Milletimizin gönlünde daimî yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması için canlarını feda etmişlerdir. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Hiç kuşkusuz ki bugün huzur içinde yaşadığımız bu şehirde attığımız her adımı, aldığımız her nefesi aziz şehitlerimize, ecdadımıza borçluyuz. Bağımsızlığı için tarihin her döneminde emsalsiz bir mücadele veren Türk milletinin bir daha aynı acıları yaşamamasını diliyor; ay-yıldızlı bayrağımızın burada ve güzel ülkemizin her köşesinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu topraklar uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi 26 Mart Balkan Şehitleri Anma günü vesilesiyle rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Vatan size minnettardır. Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.