DOLAR 32,3890 0.21%
EURO 35,0619 -0.09%
ALTIN 2.324,800,24
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2268902-1,63%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Canalp, Romanlar Günü’nü kutladı

Vali Canalp, Romanlar Günü’nü kutladı

ABONE OL
8 Nisan 2022 11:28
Vali Canalp, Romanlar Günü’nü kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Tarih boyunca milletimizin ayrılmaz bir parçası, renkli kültürleri ile ülkemizin neşesi olan Roman Vatandaşlarımızın ‘8 Nisan Romanlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Canalp, mesajında şunları söyledi; “Resmi Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Roman sorunlarının tartışıldığı, korunmasına yönelik görüşlerin ortaya atıldığı bir gün olarak kabul edilen 8 Nisan Günü’nün; başta eğitim, istihdam ve iskân sorunları olmak üzere; Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zemininin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla ülkemizde “Romanlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

İlimizde Roman Vatandaşların sorunları ve çözüm çalışmaları, en üst düzeyde ele alınmış ve bu konuda çeşitli projeler hayata geçirilmiştir. Tüm kurumlarımızın iş birliği ile eğitimden sağlığa, meslek edindirme kurslarından sosyal desteklere kadar birçok çalışma ve proje uygulamaya konulmuştur. Edirne Valiliğimizin koordinasyonunda tüm paydaşlarımızla her türlü ayrımcılıkla mücadele ve bu kapsamda farkındalığın artırılmasına yönelik faaliyetlere iş birliği içinde büyük hassasiyetle devam edilmektedir.

Serhat şehri Edirne’miz tarih boyunca farklılıkların huzur ve güven içinde yaşadığı, birlikte yaşama kültürünü geliştirdiği örnek bir şehirdir. Edirneliler yardımlaşma, dayanışma konusunda şehir tarihine uygun olarak ön saflarda yer almıştır.

Romanlar, yaşadıkları her ülkede toplumun renkli bir parçasını oluşturmuşlardır. Türkiye coğrafyası da tarih boyunca Romanlar ve Roman kültürünün gelişimi açısından önemli bir yere sahip olmuştur. Romanlar, kendilerine özgü yaşamları ve zengin kültürleriyle toplumumuza katkılar sağlamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarih boyunca milletimizin ayrılmaz bir parçası, renkli kültürleri ile ülkemizin neşesi olan Roman Vatandaşlarımızın ‘8 Nisan Romanlar Günü’nü kutluyorum”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.