DOLAR 32,5973 0.25%
EURO 34,8105 0.41%
ALTIN 2.412,54-0,82
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21545500,48%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Canalp’ten Muharrem Ayı mesajı

Vali Canalp’ten Muharrem Ayı mesajı

ABONE OL
9 Ağustos 2021 11:17
Vali Canalp’ten Muharrem Ayı mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Muharrem Ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Canalp, mesajında şunları söyledi; “İslam dininin en kıymetli dört ayından biri olan Muharrem ayı, dini inancımız içerisinde çok önemli bir zaman dilimini temsil etmektedir. Muharrem Ayı, aynı zamanda Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in Mekke’den Medine’ye hicret etmesi dolayısıyla hicri yılın da başlangıcıdır.

Önemli olayların yaşandığı Muharrem ayı; paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure Günü’nün bereketinin yanında; zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum insanların Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de içerisinde barındırmaktadır. Bu olay tüm Müslümanların ortak acısıdır. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşlik duygularımızın daha da arttığı bugünlerde gözlerimizin daima barışa, doğruluğa, kardeşliğe bakması, yüreğimizin sevgi, saygı ve hoşgörüyle atması gerekmektedir.

Bu duygularla Muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularının daha da gelişmesine ve dünya üzerinde barış ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olmasını diliyor; Kerbela şehitleri ile cennet vatanımız uğrunda canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, İslam alemine, Ehl-i Beyt dostlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.