DOLAR 32,3432 0.19%
EURO 35,0834 -0.3%
ALTIN 2.239,34-0,17
BIST 8.790,350,83%
BITCOIN 2055216-6,37%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Canalp’ten ziyaretleri durdurun çağrısı!

Vali Canalp’ten ziyaretleri durdurun çağrısı!

ABONE OL
6 Mart 2021 13:02
Vali Canalp’ten ziyaretleri durdurun çağrısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirneli vatandaşlara Nisan ayı sonuna kadar iki ay süreyle ziyaretleri durdurmaları yönünde çağrı yaparak, “Bizim kültürümüzde anne babasının ziyaret eden evlat hayırlı evlattır. Evlatlar iki ay süreyle anne ve babasını ziyaret etmesinler hayırsız evlat olsunlar. Kardeşler, komşular birbirlerini ziyaret etmesinler” dedi.

İl Pandemi Kurulu Olağan Toplantısı Edirne Valisi Ekrem Canalp, başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp, vatandaşlara Nisan ayı sonuna kadar iki ay süreyle ziyaretlerini durdurması ve sosyal izolasyona dikkat etmesi konusunda uyarıda bulundu.

Pandemiye geçen yıl Edirne’nin nispeten yüksek bir seyirle başladığının altını çizen Vali Canalp, “Sonrasında almış olduğumuz tedbirler ile hem kamu kuruluşlarımız hem sivil toplum kuruluşlarımız ile vatandaşlarımız almış oldukları yoğun tedbirlerle Edirne aylar boyunca az vaka çıkan il olmuştu. Belli aylarla ise nüfusa göre en az vaka çıkan illerden bir tanesiydi. Şu an da Yüz bin nüfusa düşen toplam vaka sayısına baktığımızda da Türkiye’de en az toplam vaka sayısı olan illerden bir tanesi olmaya devam ediyor. Ancak şu an konjoktürel olarak yüksek bir seyirde devam ediyor” dedi.

Toplam vaka sayısının az olduğu bir il olmak çok belirgin bir dezavantajı da beraberinde getirdiğine işaret eden Vali Canalp, “Bu dezavantaj da toplum bağışıklığının nispeten düşük olmasıdır. Bu da virüsün yayılma hızını arttırmaktadır. Bunun dışında işimiz daha da zorlaştıran bir hususta varyant bir virüsle mücadele etmemizdir. Yoğun şekilde mücadele etmekte olduğumuz varyant virüsün yayılma hızı çok daha yüksek bir şekilde devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“İKİ AY SÜREYLE HAYIRSIZ EVLAT OLSUNLAR”

Vali Canalp, vaka kaynağına ilişkin olarak yapılan çalışmalarda bina dışı kaynaklardan çok bina içi sebeplerden virüsün yayılmasının söz konusu olduğuna işaret ederek, “Bizim almış olduğumuz bütün tedbirler vatandaşlarımızın binalardan çıktıktan sonra ortaya çıkan riskleri ortadan kaldırmaya yöneliktir. Yani sokaklarda istisnalar dışında tüm vatandaşlarımızın maske taktığını görebilirsiniz. Şu anda Edirne genelinde 50 bin tane dezenfektan aleti dağıttık ve 200 ekiple dezenfeksiyon çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dış ortamda almış olduğumuz tedbirler ne kadar iyi olursa olsun bizim aynı zamanda sosyal izolasyonu da iyi yapmamız gerekiyor. Dışarda ne kadar dikkat ediyorsak evler içerisinde de o kadar dikkat etmemiz gerekiyor. Tüm vatandaşlarımız Nisan ayı sonuna kadar kendi komşusunu hiç ziyaret etmesin. Bizim kültürümüzde anne babasının ziyaret eden evlat hayırlı evlattır. Evlatlar iki ay süreyle anne ve babasını ziyaret etmesinler hayırsız evlat olsunlar. Kardeşler, komşular birbirlerini ziyaret etmesinler. Vaka kaynağına ilişkin olarak yaptığımız çalışmalarda bina dışı kaynaklardan çok bina içi sebeplerden virüsün yayılması söz konusudur. Tüm Edirnelilerden istirhamımımdır iki aylık süre ile sosyal izolasyona her zamankinden daha fazla dikkat edelim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.