DOLAR 32,6039 0.12%
EURO 35,0377 0.43%
ALTIN 2.418,56-0,18
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2092317-3,50%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık, Anneler Günü’nü kutladı

Vali Kırbıyık, Anneler Günü’nü kutladı

ABONE OL
14 Mayıs 2023 15:09
Vali Kırbıyık, Anneler Günü’nü kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Anneler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kırbıyık, mesajından şunları söyledi; “Anne…  Doğduktan sonra belki de dilimizden dökülen ilk kelimedir. Neler sığmaz ki bu kelimeye? Bir deniz sığar, her damlası hoşgörü olan. Bir cennet, her zerresi sevgi dolu. Bir ırmak sığar, tüm kirleri alıp götüren ve geçtiği her yerde yemyeşil güzellikler filizlendiren. Bir dünya sığar, çocuğuna her şey olan, her şeyi veren bir dünya. Bir melek sığar, koruyucuların en güzeli olan bir melek cennetten inmiş gibi.

“Ana gibi yâr olmaz.” derken ne kadar haklıdır kadim milletimizin binlerce yıllık hafızası. Ki, Allah’ın cenneti ayakları altına serdiği en yüce varlıktır “Anne”. Sadece “Ana yüreği” ifadesi bile merhamet gibi, sevgi gibi en ulvi duyguların en güzel barınağının anne kalbi olduğunu gösterir.

Türk anaları, analarımız, onlar gerektiğinde evladı için ölürken, zamanı gelince geride bir cennet “vatan” bırakmak için kendi evladını bu millete, bu bayrağa kurban verenlerdir. Bu ulvi duyguya; bir top mermisi ziyan olmasın diye kundaktaki bebeğinin üzerinden son bez parçasını alıp mermiye sarabilen analarımızda ve “Bebem, anasız büyür de vatansız büyüyemez!” diyen Nene Hatun’da, tarihimiz şahitlik etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.