DOLAR 32,3813 0.18%
EURO 35,0954 -0.04%
ALTIN 2.325,120,26
BIST 9.089,430,10%
BITCOIN 2272172-0,62%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık, “Büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz”

Vali Kırbıyık, “Büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz”

ABONE OL
21 Aralık 2022 12:47
Vali Kırbıyık, “Büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, 21 Aralık Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 92’inci yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kırbıyık, mesajında şunları söyledi; “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’mizi ziyaret edişinin 92. Yıldönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, ilk olarak 21 Temmuz 1913 tarihinde Balkan Savaşlarının ardından Edirne’nin geri alınışında Binbaşı rütbesi ile şehre giren birlikler arasında yer almıştır. Anafartalar kahramanı Albay Mustafa Kemal Atatürk 1916 yılında Edirne’ye ikinci kez 16. Kolordu Komutanı olarak gelmiştir.

Son olarak 21 Aralık 1930 tarihinde ise Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilimize gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gelişinde Edirnelilerin yoğun ilgisi, coşkusu ve sevinciyle karşılanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrına basan Edirneli hemşerilerimiz, Atamızı misafir etme onurunu dört gün boyunca doyasıya yaşamıştır.

Atatürk, ilimizde kaldığı süre zarfında camileri, okulları ve köyleri ziyaret etmiş, halkımız ile bir araya gelmiştir. Şehrimizin mücevheri Selimiye Cami ile Üç Şerefeli camisini gezen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o günlerde yaşanan fırtınada zarar gören ecdat yadigarı eserlerin onarımı için ödenek gönderilmesini sağlamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Türk milletinin yüksek vasıflarına daima güvenmiş, kazanılan her türlü zaferin bu büyük milletin eseri olduğunu her zaman ifade etmiştir. Aziz milletimizin, Cumhuriyetimizi sonsuza dek payidar kılacağına, bu milletin evlatlarının, gençlerimizin bilimin ışığında alnı ak, başı dik geleceğe gururla yürüyeceğine inancını, hiçbir zaman yitirmemiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaştığımız bu günlerde bir kez daha gururla söylüyoruz ki; bu necip millet, bu vatan için, bu bayrak için çok çalışacaktır. Şanlı tarihinden devraldığı kutlu mirasını, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve değerlerini, korumak ve yüceltmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır.

Edirneliler; O’nun bize bıraktığı emanetleri sonsuza kadar onur ve gururla yaşatacaktır.

Bu anlamlı gün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhurbaşkanı olarak Serhat şehri Edirne’mize gelişinin yıldönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.