DOLAR 32,3539 0.1%
EURO 35,4808 0.04%
ALTIN 2.322,630,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22954932,50%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık, Çavuşbey sakinlerini dinledi

Vali Kırbıyık, Çavuşbey sakinlerini dinledi

ABONE OL
24 Aralık 2022 14:37
Vali Kırbıyık, Çavuşbey sakinlerini dinledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, halk buluşmaları kapmasında Çavuşbey Mahallesini ziyaretti. Vali Kırbıyık, burada Çavuşbey sakinlerinin şikayet ve taleplerini tek tek dinleyerek, sorun ve ihtiyaçların giderilmesi için ziyarete eşlik eden ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

Çavuşbey mahallesinde ilk olarak Gazimihal Spor Kulübü tesisleri spor sahasında antrenman yapan gençlerle buluşan Edirne Valisi Kırbıyık, antrenmanı izledikten sonra çocuklarımızla bir süre sohbet etti.

Bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Vali Kırbıyık, spor yapan çocuklar için krampon, top ve yağmurluk alınması yönünde talimat verdi. Gazimihal Spor Kulübü tesislerinde kulüp yönetimi ile de görüşen Vali Kırbıyık, kendilerine destek verileceğini ifade etti.

Daha sonra mahalle sakinleri ile bir araya gelen Vali Kırbıyık, mahallede yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve sorunlarını tek tek dinledi ve kendisine iletilen talepleri not aldı. Vali Kırbıyık, sorun ve ihtiyaçların giderilmesi için ziyarete eşlik eden ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

İletilen hususların takipçisi olacaklarını ifade eden Vali Kırbıyık, “Bugün Vali Yardımcılarımızla, mesai arkadaşlarımızla birlikte sizlerin dertlerini taleplerini dinlemek için buradayız. Talepleriniz bireysel de olabilir. Mahallenin sorunları ile ilgili de olabilir. Anlatacağınız, yapmamız gereken hususlar ile ilgili bizleri bilgilendirirseniz seviniriz.

Tabi birçok iş kendi içinde yürüyor. Gerek Valilik birimleri gerek belediye birimleri çalışmalarına devam ediyor. Ancak gördüğümüz kadarıyla yapılması gereken birçok iş var. Önümüzdeki dönemden itibaren bu işlere daha fazla önem verip, hızlandırıp mahallenin tüm ihtiyaçlarını giderecek şekilde çalışmalarımızı hızla yürüteceğiz. Sizlerin de iletmek istedikleriniz varsa, bütün müdürlerimiz, bütün ekip arkadaşlarımız burada.

Devlet biliyorsunuz ki hizmetkar. Bizler hepinizin bu anlamda hizmetkarınızız. Sizlerin talepleri bizler için çok önemli. Kamu kaynaklarının, imkanlarımızın elverdiği ölçüde taleplerinizi yerine getirmeye çalışacağız. ” dedi.

Vali Kırbıyık, daha sonra sözü vatandaşlara bırakarak kendilerinin taleplerini ve ihtiyaçlarını dinledi.

Kısa vadede yapılacak çalışmalar ve üretilecek çözümler için beraberinde olan kurum müdürlerine talimat veren Vali Kırbıyık, taleplerin yerine gelmesi noktasında sürecin itina ile takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Buluşma sonunda yaptığı değerlendirmede meslek edindirme kurslarına katılımın çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Kırbıyık; “Kadınlarımızın SODAM’a mutlaka gelmesi lazım. Erkekler için Halk Eğitim kursları açacağız. Gençlerimizin, lise çağındaki çocuklarımızın MESEM’e gelmelerini de çok önemli olarak değerlendiriyorum. Buradan hem lise diplomalarını alacaklar hem de belli bir kazanç elde edecekler. Hem meslekleri hem sigortaları olacak. Vakıftan gelen yardımlar sizler için geliyor. Son kuruşuna kadar sizler için harcanacak. Muhtarımız da buradaki konuşulan her şeyi tek tek takip edecek. Dilekçelerinizi verdikten sonra, elimizden geldiğince hepinizin derdine derman olmak için çalışacağız. Ama bizler için en öncelikli iş burada kentsel dönüşüm yapabilmek. Aksi takdirde biz bu sorunları konuşmaktan öteye geçemeyiz. Sizlerde gayret edeceksiniz. Birlikte ilerlememiz lazım. Beraber gayret ederek bu işleri daha iyi noktalara getireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.