DOLAR 32,5106 0.27%
EURO 34,5788 0.2%
ALTIN 2.501,310,74
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 2048642-0,15%
Edirne
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık, ceviz hasadına katıldı

Vali Kırbıyık, ceviz hasadına katıldı

ABONE OL
7 Ekim 2022 15:19
Vali Kırbıyık, ceviz hasadına katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Akardere köyünde düzenlenen hasat şenliğine katılarak Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya ve çiftçiler ile birlikte ceviz hasadı yaptı.

Hasat şenliğinde bir açıklama yapan Vali H. Kürşat Kırbıyık, İlimizde en önemli işlerden bir tanesinin tarımsal ürün çeşitliliğinin yaygınlaştırılması olduğunu belirterek, “Edirne’de buna önümüzdeki dönemde de inşallah yeni çalışmalarla birlikte önem vereceğiz, arttıracağız. Buradaki iş her açıdan örnek bir iş, örnek bir çalışma. Bugün burada özellikle olmak istedim. Ceviz hasadıyla ilgili olarak burada ilk 2014 yılında bir çalışma başlıyor bozuk orman vasıflı bir yerde. Ama örnek olan kısmı şuradan kaynaklanıyor. Hem Orman İşletme’nin hem köy muhtarlığının hem köylülerimizin hakikaten çok güzel bir iş birliği olmuş. Buraya daha önceki ziyaretimde de gelmiştim. O zaman da fark ettik. Bugün de fark ediyoruz. Bu projeyi güzel bir işbirliğiyle bu noktaya kadar getirdiler. Şimdi bu yıl da yeni bir alanla birlikte yaklaşık 35 hektarla başlayan, 2019’da 16-17 hektar da eklenen, bu yıl da 35 hektar daha ekleyerek  111 hektar bir alana ulaşacak.  Burada ceviz bahçelerinin büyüklüğü köy muhtarlığı ve vatandaşlarımızın kendi aralarındaki iş bölümü çerçevesinde gayet de güzel bakılıyor ve iş gayet güzel ilerliyor. Emekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği  geçen Orman İşletme Müdürlüğümüze, Kaymakamlığımıza, Muhtarlığımıza tüm köylerimiz ve köylülerimize hakikaten yürekten teşekkür ediyorum.Allah emeklerinizin karşılığını almayı nasip etsin.

Şunun için söylüyorum. İlimizdeki diğer  yerleşim yerleri için, köylülerimiz için, beldelerimiz için örnek bir iş bu. Bozuk orman vasıflı yerlerimiz olabilir, marjinal tarım arazilerimiz olabilir, ürün çeşitliliğini deneyeceğimiz, artık aynı ürünü ekmekten dolayı tarımsal verimin düştüğü yerlerimiz olabilir. Bu tarz arazilerimizi artık yeni projelere, gerek Tarım Müdürlüğü’nün, gerek Orman İşletme Müdürlüğü’nün yeni yıldan itibaren Özel İdarenin projelerine başvurmalarını bekliyoruz. Biz destek olmaya hazırız. Gayret onlardan olduğu sürece biz gerekli maddi kaynağı her zaman ortaya koyacağız.  İnşallah ilimizde bu tür ceviz bahçelerinin ya da benzer diğer tarım ürünlerinin nasıl çeşitlendiğini yakın zamanda hep birlikte göreceğiz” şekilde konuştu.

Hasat için gelen köylüler ile sohbet eden Vali Kırbıyık, bereketli bir hasat diledi.

Edirne Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Süloğlu ilçemize bağlı Akardere köyümüzde 2014 yılında oluşturulan ve bakımı çiftlilerimiz tarafından yapılan cevizlikte hasat yapıldı.

60 hektarlık alanda 8 bin 800 adet cevizin ekimi Edirne Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2014 yılında yapılmıştı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.