DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2074648-2,72%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık, DSİ’nin çalışmalarını inceledi

Vali Kırbıyık, DSİ’nin çalışmalarını inceledi

ABONE OL
10 Kasım 2022 13:07
Vali Kırbıyık, DSİ’nin çalışmalarını inceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, DSİ. 11. Bölge Müdürlüğünün ilimiz genelinde yaptığı çalışma ve yürüttüğü projeleri yerinde inceledi. Vali Kırbıyık Edirne Meriç Sulaması projesinde yer altına döşenen borulara kaynak yaparak günün anısına imza attı.

İncelemeler kapsamında ilk olarak Keşan ilçesinde bulunan Hamzadere sulaması şantiyesini ziyaret eden Vali Kırbıyık, Edirne DSi 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök ve yetkililerden yürütülen çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi aldı.

Vali Kırbıyık, şantiyedeki incelemesinin ardından bölge tarımına büyük katkı sağlayacak olan Hamzadere sulama sahasında yapım çalışmaları devam eden kapalı devre sulama boru hattını inceledi.

Hamzadere Sulama Birliğini ziyaretinin ardından P 4 Pompa istasyonunda incelemelerde bulunan Vali Kırbıyık sulama alanları ve yapılan çalışmaları yerinde gördü.

Vali Kırbıyık DSİ sorumluluğundaki alan gezisinin son durağında Doyran köyünde inşa çalışmaları hızla devam eden Edirne Meriç Sulama Proje alanını gezdi. Vali Kırbıyık burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra kapalı sistemde kullanılan borulara kaynak yaparak günün anısına imza attı.

Vali Kırbıyık; “Edirne’miz oldukça bereketli topraklara sahip. Ve bu bereketli topraklarda çiftçilerimiz tarımsal teknolojiyi kullanarak mümkün olan en yüksek verimde ürün almaya gayret ediyorlar. Baktığınızda çeltik, ayçiçeği, kanola ve buğday olmak üzere 4 temel ürün üzerine Türkiye standardının üzerinde verimler alınıyor. Tabi bu noktada bize de devlet olarak düşen çiftçilerimizin bu gayretlerine, üretimlerine destek olmak. Birçok defa da altını çizerek ifade ettiğim gibi ilimizde tarımsal ürün çeşitliğinin ve sulanabilir tarım arazisi kapasitesini arttırma gayretindeyiz. Bu nedenle DSİ Bölge Müdürlüğümüzün bölgemizdeki yatırımları büyük önem taşımaktadır. Hamzadere sulama sahasında yapım süreçleri tamamlanan alanların en kısa sürede sulamaya açılması sağlanacaktır. Halihazırda sulamaya açılabilecek durumdaki yaklaşık 4 bin hektarlık alanda gerekli test ve kontrol çalışmaları ivedilikle tamamlanarak Hamzadere Sulama Birliğine teslim edilecek. Bu konuda yüklenici firma, idare ve sulama birliği arasındaki koordinasyon DSİ Bölge Müdürlüğümüzce sağlanacak. Yine 2023 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedeflenen Meriç Sulaması kapsamında en modern ve yüksek teknoloji kullanılarak yaklaşık 7.600 hektar alanda kapalı ve basınçlı sulama imkanı bölge çiftçimizin hizmetine sunulacaktır.  Projelerin tamamlanmasıyla birlikte ürün çeşitliliği ve ikin ürün imkanı açısından Edirne ekonomisine büyük katkı sağlayacağını değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.