DOLAR 32,6032 0.39%
EURO 34,7999 0.17%
ALTIN 2.503,270,77
BIST 9.477,29-0,50%
BITCOIN 21100635,90%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık, köy ziyaretlerine devam ediyor

Vali Kırbıyık, köy ziyaretlerine devam ediyor

ABONE OL
3 Şubat 2023 10:45
Vali Kırbıyık, köy ziyaretlerine devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ilimiz merkez köylerini ziyaret etmeye devam ediyor.

Ziyaretlerine Tayakadın köyü ile başlayan Vali H. Kürşat Kırbıyık, programı içerisinde il merkezimize bağlı Karakasım, Orhaniye, Elçili, Doyran, Üyüklütatar, Hasanağa, Hıdırağa, Küçükdöllük ve Kayapa köylerimizi ziyaret etti.

Ziyaretlerde Vali Kırbıyık’a Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Jandarma Komutan V. Naim Tavlı, Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt ve İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım eşlik etti.

Köylerde vatandaşlarımızla bir araya gelen Vali Kırbıyık, önce muhtarlardan mevcut yatırımlar ile yürütülen çalışmalarla ile ilgili bilgiler aldı. Muhtarların ve vatandaşların beklenti ve taleplerine yönelik ihtiyaçlarını, isteklerini dinledi. Gerekli projelerin hayata geçirilmesi ve sıkıntıların giderilmesi yönünde ilgili kurumlara talimat verdi.

Vali Kırbıyık, “Ziyaretlerimizde, sizleri görelim, sizleri dinleyelim istiyoruz. Mevcut durumu görelim, köylerimizi gezerek geçtiğimiz yıldan yapılan işleri ve bunun yanında yapılması gereken, yapılması istenen işleri değerlendirelim istiyoruz. Yapılan çalışmaların sahadaki karşılığını, sağladığı faydayı da görmek, bizlere yeni proje planlamaları noktasında verimlilik sağlıyor. Sadece köylerimiz ile ilgili değil bunların yanında sizlerin şehirde kamu hizmetlerini alırken yaşadığınız sıkıntılar var ise onların da çözümü noktasında çalışmalarımızı yönlendirelim istiyoruz. Yine ziyaretlerimizde, özellikle tarımsal sulamanın arttırılması yönünde talepler alıyoruz. Bu bizleri mutlu ediyor. Çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı özellikle bu konuda arttırma gayretindeyiz. Çünkü; çok şükür, bölgemizde ekilebilir tüm alanlarda tarımsal üretim yapılıyor. Mevcut alanını arttırmak mümkün olmayacağı göre, geriye tarımsal alanların en verimli şekilde üretimde kullanılması kalıyor. Sulanabilir tarım alanlarını genişletebildiğimiz ölçüde ikinci ürün ekimini arttırmak da mümkün olacaktır. Bu bakımdan, bu konuyu önemsiyoruz. İnşallah bize iletilen hususlarda tüm kurumlarımızla, en hızlı şekilde aksiyon alarak çözümleri üretmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.