DOLAR 32,5342 -0.05%
EURO 34,8174 -0.16%
ALTIN 2.435,560,24
BIST 9.723,780,82%
BITCOIN 2118064-2,51%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık, tarihi okullarda inceleme yaptı    

Vali Kırbıyık, tarihi okullarda inceleme yaptı    

ABONE OL
6 Ağustos 2022 11:37
Vali Kırbıyık, tarihi okullarda inceleme yaptı    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, tarihi okul binalarında incelemelerde bulundu. Vali Kırbıyık, yapıldığı dönemin izlerini, estetiğini günümüze taşıyan, çok kıymetli birer tarihi eser niteliğinde olan okul binalarının bakım ve onarımlarını yaparak geleceğe taşıması gerektiğini söyledi.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Mustafa Necati İlkokulunu, 1.Murat Anadolu Lisesini, İstiklal Ortaokulunu, Şehit Asım İlkokulunu, Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini, Gazi İlkokulu, Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Oteli ile Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

Vali H. Kürşat Kırbıyık’a ziyarette, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve Milli Eğitim Müdürlüğü müdür yardımcıları eşlik etti.

“GELECEĞE TAŞIMAMIZ GEREKİYOR”

Okul binalarındaki incelemeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Kırbıyık; “Daha önce ilimizdeki okulların genel durumları ile ilgili bir toplantı yapmıştık. Bugün de özellikle tarihi eğitim binalarına sahip okullarımızı gezerek, durumlarını görmek istedik. Ziyaretlerimizde bir yandan okullarımızın genel durumları eğitim kapasiteleri, eğitimci ve öğrenci sayıları ile ilgili bilgiler alırken diğer yandan tarihi okul binalarımızın fiziki durumlarını da inceleme fırsatı bulduk. Bu okul binalarımız yapıldığı dönemin izlerini, estetiğini günümüze taşıyan, çok kıymetli birer tarihi eser niteliğinde binalar. Dolayısıyla bizlerin bu eserleri koruyup, bakım ve onarımlarını yaparak geleceğe taşımamız gerekiyor diye düşüyoruz. Bazı okullarımızda bu çalışmalar devam ediyor. Bu süreci de yerinde görme fırsatımız oldu. İhtiyaç duyulan okullarımızda da yapılması gereken tüm çalışmalarımızın planlamasını yapıyoruz.”

“1.MURAT LİSESİ’NİN ONARIMI İÇİN KEŞİF VE YAKLAŞIK MALİYET ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

1.Murat Lisesi’nin onarımı ile ilgili de bilgi veren Vali Kırbıyık, “2022 yılı içerisinde tüm tesisatın (mekanik ve elektrik) yenilenmesi, zemin ve dış duvarlardaki kaplamaların sökülerek yeniden yapılması planlanmaktadır. Okulumuzda bu yıl içerisinde yapılması planlanan basit onarım işleri ile ilgili de Edirne Kültür Varlıklarını Koruma kurulundan izin alınmış olup okulumuz onarımı ile ilgili gelinen aşamada keşif ve yaklaşık maliyet çalışmaları devam etmektedir” dedi.

OKUL VE KURUMLARDA DEVAM EDEN VE TAMAMLANAN ONARIMLAR

Vali Kırbıyık, ayrıca 2022 yılında İlimizdeki Okul ve Kurumlardan; Temel Eğitim Okullarından 54, Ortaöğretim Okullarından 9, Mesleki Eğitim Okullarından 4, Özel Eğitim Okullarından 2, Hizmet binalarında 4, Doğalgaz dönüşümü olarak ise 20 okul olmak üzere, toplamda 93 onarım işinin 15 Milyon 825 bin TL maliyetle tamamlandığını belirtti.

Devam eden onarımlara da değinen Vali Kırbıyık, Temel Eğitimde 27, Ortaöğretimde 4, Mesleki Eğitimde 9, Hayat Boyunda 1, Özel Eğitimde 2 olmak üzere, toplamda 42 onarım işinin 8 Milyon 270 bin TL maliyetle devam ettiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.