DOLAR 32,6020 0.39%
EURO 34,8009 0.18%
ALTIN 2.492,500,34
BIST 9.461,20-0,67%
BITCOIN 21175524,32%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık Uzunköprü’de incelemelerde bulundu

Vali Kırbıyık Uzunköprü’de incelemelerde bulundu

ABONE OL
29 Aralık 2022 17:33
Vali Kırbıyık Uzunköprü’de incelemelerde bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık Uzunköprü ilçesinde çeşitli temas ve incelemelerde bulundu.

Vali Kırbıyık Uzunköprü ilçesinde ilk olarak iş insanları ile bir araya geldi. Vali Kırbıyık’ın Uzunköprü ilçesinde Oda Başkanları, faaliyet gösteren firma yetkilileri ve iş insanları ile buluşmasında ilçenin ticari dinamikleri ve genel durumu, sulu tarım yatırımları, tarımsal üretimde sulama alanlarının genişletilmesi, çakmak barajı ve sulama sahası, üniversite ile ilgili değerlendirmeler ve OSB konusu görüşüldü.

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen buluşmada bir değerlendirme yapan Vali Kırbıyık; “Sizlerle bir araya gelmiş olmaktan, ilçeyle ilgili, görüş ve önerilerinizi, fikirlerinizi dinlemekten mutluluk duyuyoruz. Yaklaşık 7 aydır şehrimizde görev yapıyorum. Bu süre içerisinde hem Edirne’nin hem ilçelerinin genel bir durumunu öğrendik. Edirne şehir merkezinin ve kuzeyinin farklı bir gündemi var. Uzunköprü’nün, Keşan’ın farklı bir gündemi var. Bu üçünün de kendi önceliklerine göre, kendi potansiyeliyle birlikte daha ileriye taşınması, şehirlerimizin geleceğinin planlanması ve daha iyi noktalara taşınması için karşılıklı görüş alışverişiyle birlikte daha iyisini nasıl yapabiliriz; bu sorunun cevabını arıyoruz.

Uzunköprü, bizim açımızdan son derece önemli bir ilçe. Nüfusuyla, konumuyla son derece güzel bir ilçe. Bugüne kadar da sosyo-ekonomik anlamda ciddi mesafeler kat etmiş. Bundan sonra da bunu hızlı bir şekilde ilerleterek devam edecektir. Şimdi bu noktada kamu yatırımlarının hızlandırılması lazım. Hastanemizin yapımı devam ediyor. Şimdi bu yıl hükümet konağıyla ve adliye ile ilgili bir çalışmamız olacak. İhale süreçleri artık son noktada. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yeniden bir çalışma başlatıldı. Belli hukuksal süreçler devam ediyor ama bir şekilde Uzunköprü birlik ve beraberliği ile bunu siyaset üstü bir konuya getirebilirse bu sorunu da çözeceğini düşünüyorum. Çünkü burada bir organize sanayi ihtiyacı olduğu kesin. Aslında Uzunköprülü çok sayıda vatandaşın bölgedeki diğer organize sanayi bölgelerinde çalışıyorlar. Yarın burada fabrikalar oluştuğu takdirde de işçi konusunda sorun olacağını düşünmüyorum. Tersine göç ile birlikte, Çerkezköy’ de, Çorlu’da çalışan Uzunköprülü kardeşlerimiz burada kendi memleketlerinde çalışabilirler. Bunun tek bir şartı var o da birlik ve beraberlik. Doğruyu hep birlikte ortak akılla aramalıyız. Ancak üst başlık itibari ile baktığımızda Uzunköprü’nün bir OSB’ye ihtiyacı olduğu cümlesine tahminimce buradaki herkes imza atacaktır. Nerede olacağı konusunda hep birlikte değerlendirme yapabiliriz. Ama bir şekilde Uzunköprü’ye bu OSB’yi kazandırmamız lazım. Keşan ve İpsala’da belli bir mesafe kat edildi. Aslında ilk adımı atan ilçe olan Uzunköprü OSB’nin bu kadar geri kalmış olması doğru bir şey değil. Onu da ilçenin hep birlikte el ele vererek, bir fikir birliğine vararak bu işi çözmesinde fayda olacağını değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu

İş insanları ile buluşmasının ardından Vali Kırbıyık, Uzunköprü’de devam eden çalışmalarla ilgili çeşitli incelemelerde bulundu.

İncelemeleri kapsamında ilk olarak restorasyonu devam eden Muradiye Camisine geçen Vali Kırbıyık, çalışmaları sürdüren yüklenici firma yetkililerinde bilgi aldı.

Daha sonra inşaatı süren Uzunköprü hastanesinde incelemelerini sürdüren Edirne Valisi Sayın H. Kürşat Kırbıyık, buranın ardından Uzunköprü Katı Atık Birliği Depolama tesislerine geçti. Tesislerde Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ve yetkililer tarafından karşılanan Vali Kırbıyık, tesislerde yapılan çalışmalar ve işlemler ile ilgili bilgi aldı. Yapılabilecek iyileştirmeler noktasında değerlendirmelerde bulundu.

Uzunköprü programının son kısmında yine restorasyon çalışmalarının sürdüğü tarihi Uzunköprü köprüsünde incelemelerde bulundu. Firma yetkilileriyle birlikte yaptığı incelmelerde esnasında süreç ile ilgili bilgiler alan Vali Kırbıyık, Mimar Müslihiddin eseri olan ve dünyanın en uzun Taşköprüleri arasında bulunan Uzunköprü’deki çalışmaların itinayla yürütüldüğünü, bu kıymetli eserin bir dünya mirası olarak geleceğe taşınacağını belirtti.

Uzunköprü programında Vali Kırbıyık’a Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar eşlik etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.