DOLAR 32,3511 0.26%
EURO 35,0591 -0.27%
ALTIN 2.307,841,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22884013,40%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık’tan Kakava ve Hıdırellez kutlaması

Vali Kırbıyık’tan Kakava ve Hıdırellez kutlaması

ABONE OL
4 Mayıs 2023 14:22
Vali Kırbıyık’tan Kakava ve Hıdırellez kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, “Hep birlikte, coşkuyla, sevinçle, gönül gönüle Kakava ve Hıdırellez’i kutlayacak ve binlerce yıllık geçmişe dayanan bu değerli kültürel mirasımızı yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Vali Kırbıyık, mesajından şunları söyledi;

“Değerli Edirneliler; kültürel ve toplumsal hayatımız için özel anlam taşıyan, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin simgesi “Kakava ve Hıdırellez” şenliklerine sizlerle birlikte ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen “Kakava ve Hıdırellez” Edirne’mizde, yurdumuzun dört bir yanından gelen misafirlerimizle birlikte bir şenlik havasında, bir bayram havasında, büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır.

Yine 5 Mayıs’ta ilimize gelen kıymetli misafirlerimiz ile Sarayiçi’nde bu coşkuya ortak olacağız. Kakava ateşimiz; bereket için, bolluk için, sağlık için, barış için, mutluluk ve huzur için yanacak, dilekler dilenecek. Niyetlerin yazıldığı kağıtlar nehre bırakılacak ve Edirne’miz birbirinden güzel çiçeklerle donatılacak. Hep birlikte, coşkuyla, sevinçle, gönül gönüle Kakava ve Hıdırellez’i kutlayacak ve binlerce yıllık geçmişe dayanan bu değerli kültürel mirasımızı yaşatmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; kadim tarihinden gelen değerlerine, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan, atalarımızdan aldığı kültürel mirası daima özenle yaşatarak gelecek nesillere aktaran siz değerli hemşerilerimin Hıdırellez ve Kakava şenliklerini kutlar, tüm halkımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.