DOLAR 32,3651 0.13%
EURO 35,0228 -0.28%
ALTIN 2.320,601,92
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22877972,81%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Valilik ‘kötü muamele’ iddiası gerçeği yansıtmıyor

Valilik ‘kötü muamele’ iddiası gerçeği yansıtmıyor

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:34
Valilik ‘kötü muamele’ iddiası gerçeği yansıtmıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, 2 şüphelinin Yunanistan’a kaçarken askeri yasak bölgede askerler tarafından yakalanması sırasında kötü muamele gördükleri iddiasının gerçeği yansıtmadığını, buna karşın iddialarla ilgili inceleme yapıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Edirne İl Merkez İlçesi Doyran köyü mülki sınırlarında 1. derece askeri yasak bölge içerisinde, 31 Ağustos 2020 günü saat 01,00 sıralarında illegal yollardan Yunanistan’a kaçmaya çalışan 2 Türk şahıs hudut birlikleri tarafından tespit edilmiştir” denildi.

Şahısların sınır hattı 1. derece askeri yasak bölgede hudut birlikleri tarafından durmaları yönünde uyarıda bulunulmasına rağmen kişilerin kaçtığı ve kovalamacanın Meriç nehri içerisine kadar devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi;

“İlgili kişilerin nehir içerisinde yakalandığı ve yakalanma anında hudut birliklerine mukavemet ettikleri, hudut birlikleri tarafından orantısal olmayan bir güç kullanımının söz konusu olmadığı ve yakalanarak nehir içerisinden çıkarıldıkları anlaşılmıştır.

Yapılan incelemede şahıslardan H.G’nin “Örgüte bilerek isteyerek yardım etme”(PKK), “Valiliğin aldığı kararlara aykırı hareket etme, askeri yasak bölgelere girme” suçlarından açık mahkeme kaydının ve yurtdışı çıkış yasağının mevcut olduğu tespit edilmiştir.

Yakalanan diğer şahıs İ.S.’nin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan devam eden dosyası ve “Adli kontrol kaydı” ve “Yurtdışı çıkış yasağı ile sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyetini aşağılayıcı ve örgütü (PKK) destekleyici” paylaşımlarının mevcut olduğu tespit edilmiştir.

Yakalanan şahıslar, aynı gün hudut birlikleri tarafından İl Jandarma Komutanlığı yetkililerine teslim edilerek Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine götürülmüş ve söz konusu kişilerle ilgili her türlü tespit yapılarak rapora bağlanmıştır.

Mevcut durumun bu şekilde gerçekleşmiş olmasına rağmen ilgili kişilerin avukatı ve bazı basın yayın organlarında kötü muamele iddialarının yer aldığı görülmektedir. Her türlü kötü muamele iddiasında yapıldığı gibi bu iddialarla ilgili de gerekli inceleme yapılmaktadır”

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.