DOLAR 32,6561 0.42%
EURO 34,8706 0.22%
ALTIN 2.491,670,30
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20762934,22%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Valilikten düzensiz göçmen açıklaması

Valilikten düzensiz göçmen açıklaması

ABONE OL
20 Ekim 2022 10:48
Valilikten düzensiz göçmen açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, İpsala Sınır Kapısı etrafında toplanan bazı düzensiz göçmenlerin bölgeden ayrılmamakta direnmeleri üzerine kolluk kuvvetlerinin orantılı müdahalesiyle Geri Gönderme Merkezine alındıklarını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “İpsala Sınır Kapısı çevresinde toplanan göçmenlerin bölgeden uzaklaştırılmasına dair görüntülere yer verilerek, içerikleri farklı olmakla birlikte Yunanistan medyasında ve ülkemizdeki bazı haber sitelerinde kamuoyunu yanıltıcı paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur” denildi.

Valilik açıklamasında şunları söyledi; “Anlık mesajlaşma platformlarında oluşturulan gruplar üzerinden bir süredir devam eden ve göçmenler üzerinden kaos oluşturmayı hedefleyen gerçekdışı paylaşımlarda; Yunanistan’ın sınır kapısını açacağı, bunun üzerine sınır kapısından geçeceklerine dair yanıltıcı bilgiler verilerek Edirne İlimiz sınırlarında bulunan sınır kapıları önünde binlerce kişinin katılımıyla toplanılmasına dair çağrılar yapıldığı tarafımızca takip edilmektedir.

Bahse konu bu tür paylaşımlardan etkilenen bir grup göçmenin, 18 Ekim 2022 tarihinde İpsala Sınır Kapısı etrafında toplanmaya başladıkları bilgisi üzerine göç idaresi müdürlüğü ekipleri ve kolluk güçlerimizce hızlı bir şekilde intikal sağlanmıştır. Toplanan gruba sınır kapılarından geçişe dair kurallar hatırlatılarak anlık mesajlaşma platformlarındaki paylaşımların yanıltıcı olduğu konusunda bilgiler verilmiştir.

Buna rağmen aralarındaki bazı göçmenlerin anlık video paylaşımlarıyla bu noktada toplanma çağrıları ve kışkırtıcı yaklaşımları sonucu; sözde peşlerinden gelecek binlerce kişilik grupla İpsala Sınır Kapısından geçeceklerine dair söylemlerinde ısrar etmeleri ve bölgeden ayrılmamakta direnmeleri üzerine kolluk kuvvetlerimizce orantılı olarak müdahale edilerek göçmen grubu Geri Gönderme Merkezine alınmıştır.

Uluslararası kamuoyunu yanıltabilmek için her gün yeni bir yalan haber ya da paylaşıma başvuran Yunanistan medyasının bahse konu olayı da göçmenlerin sınırı geçmeye zorlanması şeklinde lanse etmesi, göçmenlere karşı takındığı insanlık ve hukuk dışı tutumu defalarca tespit edilmiş olan Yunanistan’ın alışılageldik suçluluk psikolojisi olarak görülmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sınırlarımızda gerekli güvenlik tedbirleri uluslararası hukuk normlarına uygun olarak titizlikle alınmaya devam edilecektir” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.