DOLAR 32,3828 0.19%
EURO 35,0626 -0.11%
ALTIN 2.325,070,26
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2261791-1,64%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatandaş reçete ve ilaç bilgisini SMS ile alacak

Vatandaş reçete ve ilaç bilgisini SMS ile alacak

ABONE OL
13 Nisan 2022 11:14
Vatandaş reçete ve ilaç bilgisini SMS ile alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eczacı Şükrü Ciravoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) E-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyen ve burada telefon numarasını kaydeden vatandaşlara, reçete bilgilerini ve alınan ilaçlar hakkındaki bilgileri SMS yoluyla bildirdiğini söyledi.

E-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyen ve burada telefon numarasını kaydeden vatandaşların, reçete bilgilerini ve alınan ilaçlar hakkındaki bilgileri SMS yoluyla bildirildiği öğrenildi.

“SMS İLE BİLGİ ALMAK İSTEYEN E-DEVLET’TE TELEFON NUMARASINI KAYDETMELİ”

SGK’nın SMS ile bilgilendirme yönteminden yararlanmak için öncelikle vatandaşların E Devlet üzerinden telefon kayıt işlemi yapması gerektiğini belirterek bu sistemin vatandaşa avantaj olduğunu dile getiren Eczacı Şükrü Ciravoğlu, “Son zamanda SGK E-Devlet sistemine entegre olarak SMS sistemiyle vatandaşlara tedavileri sırasında oluşan reçeteleri hangi birimden yazıldığı ve bunların hangi eczaneden karşılandığını SMS olarak bildiriyor. Bunun için bir koşul var. Vatandaşların E-Devlet üzerinden girerek bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Telefonları kayıtlı değilse telefonlarını kaydetmeleri gerekiyor. Telefonu kayıtlı olan yurttaşlara bilgiler mesaj olarak geliyor. Bu bir otokontrol sağlıyor. İnsanlarda yapılan işlemleri görmüş̧ oluyorlar, Doğruluğunu teyit ediyorlar. Bilinçlenmiş̧ oluyorlar. Alacakları ilaçlar aldıkları hizmet konusunda bilgi sahibi olmuş̧ oluyorlar. Bu yolla kâğıda yazılmış̧ reçetelerin de kaybı önlenmiş̧ olunuyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.