DOLAR 32,6114 0.37%
EURO 34,8643 0.08%
ALTIN 2.513,681,19
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20392511,18%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Veli Der, “Gazi İlkokulu kapatılamaz!”

Veli Der, “Gazi İlkokulu kapatılamaz!”

ABONE OL
3 Şubat 2020 10:11
Veli Der, “Gazi İlkokulu kapatılamaz!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Veli Der Başkanı Mustafa Aytekin, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Gazi İlkokulu’na 2013 yılında verilen depreme dayanıksız raporuna istinaden kapatılması yönünde girişimleri olduğunu belirterek, “Girişim, öğrenci velilerini, mezunlarını kaygılandırmış ve derinden üzmüştür” dedi.

Edirne Veli Der Başkanı Mustafa Aytekin, yaptığı açıklamada, “Edirne’nin tarihi okullarından olan Gazi İlkokulunun, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatılması yönünde girişimlerde bulunulması, öğrenci velilerini, mezunlarını kaygılandırmış ve derinden üzmüştür” dedi.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 2013 yılında depreme dayanıksız olduğuna dair rapora dayanarak tarihi okulu kapatmayı ve 170 öğrenciyi dağıtmayı planlandığını belirten Aytekin, Edirne Veli Der Yönetim Kurulu olarak konuyu Meydan Mahallesi Muhtarı Emin Özbostan, Aza Halil İrden, Umurbey Mahallesi Muhtarı Turhan Özgünden, Gazi İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Aslı Alaç ile görüştüklerini söyledi.

Aytekin, yapılan görüşmelerde iki mahalle muhtarının ve okul aile birliği başkanının duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade ettiğini bildirdi;  “Gazi İlkokulunun kapatılacağı haberini aldığımızdan beri büyük bir üzüntü içerisindeyiz, çocuklarımızın geleceği ile ilgili kaygılarımız arttı, bizler okulumuzun kapatılmasını, çocuklarımızın başka okullara dağıtılmasını kesinlikle istemiyoruz. Okulumuzun idareci ve öğretmenleri çocuklarımızla çok ilgililer, yaptıkları çalışmalarla, ev ziyaretleriyle devamsızlıkları azalttılar, akademik başarıyı arttırdılar. Çocuklarımız okullarına severek gitmekteler. Bu bütünlüğün bozulmasını, dağıtılmasını istemiyoruz. Düşünmek bile istemiyoruz ama okulumuz kapatılır, okul bütünlüğü bozulur ve çocuklarımız başka mahallelerdeki okullara yönlendirilirse çocuklarımızın okula ulaşması zorlaşacak, devamsızlıklar artacaktır. Bizler veliler ve mahalle halkı olarak okulumuzun kapatılmaması için elimizden gelen her şeyi yapmakta kararlıyız. ”

Edirne Veli Der olarak, mahalle halkı ve velilerin kaygılarını paylaşmakla birlikte dayanışma içerisinde de olacaklarını belirterek, “Milli Eğitim Müdürlüğünün dezavantajlı bölgede yer alan okulumuzu kapatmak yerine, var olan olanaklarını arttırmaya davet ediyoruz. Ayrıca depremle ilgili hazırlanan raporun gereği binanın güçlendirilmesi veya yeniden yapılması işinin hayata geçirilmesi, bu aşamada ihtiyaç duyulması halinde Gazi İlkokulunun bütünlüğünün bozulmaması için Gazi İlkokuluna yakın Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olan Tarihi Ticaret Lisesi veya Kız Meslek Lisesi binalarını kullanmayı planlamayı öneriyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.