DOLAR 32,3800 0.18%
EURO 35,0303 -0.19%
ALTIN 2.324,520,23
BIST 9.082,130,02%
BITCOIN 2263139-0,59%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Veteriner Hekimler Odası’nda yeni dönem

Veteriner Hekimler Odası’nda yeni dönem

ABONE OL
6 Ekim 2022 14:09
Veteriner Hekimler Odası’nda yeni dönem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, yönetimini tanıtmak için bir basın açıklaması düzenledi. Trakya Veteriner Hekimler Odası’nda düzenlenen basın açıklamasında Başkan Polat Türkoğlu, Yönetim kurulu üyeleri Caner Çakır, Kemal Çokal, Semih Yamaç, Buse Gülhan’ı tanıttı.

Başkan Polat, Veteriner hekimlerin insanların günlük sağlıklı gıda tüketimindeki önemini anlatarak kamuda ve özel sektördeki problemlerini daha çok duyurmak istediklerini söyledi.

 “VETERİNER HEKİMLERİN İNSANLARIN HAYATINDA BÜYÜK ROLÜ VAR”

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, “Bizim öncelikli hedefimiz mesleğimizi hak ettiği değere ulaşabilmesini sağlamak. Son dönemlerde şahit olduğumuz bir sürü olay var. Veteriner hekimlerin de bu ülkenin değişmez bir parçası olduğunu herkese göstermek ve hatırlatmak istiyoruz. Son dönemde Covid-19 döneminden çıkışımızın en önemli anahtarlarından olan yerli Covid-19 aşımızı da bir veteriner hekim meslektaşımız Türkiye’nin ve bütün dünyanın hizmetine sundu. Bu tip insanların daha çok ön planda olabileceği, bu insanlara ne kadar fazla değer verildiğini herkese göstermemiz gereken bir dönem olduğunu düşünüyoruz. Veteriner hekimin her yerde olduğunu anlatmamız lazım. Aslına bakarsanız sofralarımızdaki bütün hayvansal gıdalar veteriner hekimlerin elinden geçiyor. Bu esnada veteriner hekimlerin herhangi bir kademede olmadığını düşünürsek ne kadar önemli yere sahip olduğumuzu aslında her birlikte anlamış oluruz. Sabah kahvaltı yaptığınızda süt, peynir gibi tükettik. Sadece sütten geçen o kadar çok hastalık var ki. Bunların tamamında veteriner hekimlerin rolü var. Et ve et ürünlerinde rolü var. Biz bu rolleri insanların zihninde biraz daha kalıcı hale getirmek istiyoruz. Daha kalıcı şekilde mesleğimizi temsil etmek istiyoruz. Çok fazla problemimiz var. Kamuda, özel sektörde, bu problemlerimizi biraz daha yüksek sesle konuşmak istiyoruz” şeklinde belirtti.

“BİREYSEL İSTEKLER DEĞİL MESLEKTAŞLARIMIZIN İSTEKLERİ ÖNEMLİ”

Meslektaşlarının sorunları için çalışmalar yaptıklarını ve onların taleplerini değerlendirerek yol izlediklerini kaydeden Türkoğlu “Bizim istediğimiz meslektaşlarımızın isteği doğrultusunda hareket etmek.  Bireysel isteklerimiz değil meslektaşlarımızın istekleri çok önemli. Anket çalışmaları hazırlanıyor. Meslektaşlarımızın bize dönüşleri ve o dönüşler sayesinde alacağımız aksiyonu belirlememiz lazım” dedi.

“HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE DEĞİL, ONLARLA BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Hayvanları sadece Koruma Günü’nde anmadıklarını, onlarla birlikte yaşadıklarının altını çizen Başkan Polat Türkoğlu, “Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günüyle ilgili daha çok ses duyurmamız gerekiyor. Veteriner hekimlerin hayvanlar için ne kadar değerli olduğunu, hayvanların da bizim için ne kadar değerli olduğunu karşılıklı olarak göstermemiz gerekiyor. Biz sadece 4 Ekim’de anmıyoruz, biz onlarla birlikte yaşıyoruz. Bizim hayat arkadaşlarımız onlar. Ticari yanımız da var ama bu çok net sevmeden yapılacak bir meslek değil” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.