DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20810192,44%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Virüs sahile indi!

Virüs sahile indi!

ABONE OL
4 Ağustos 2020 15:43
Virüs sahile indi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sahillerdeki maskesiz ve mesafesiz görüntüler üzerine “Birinci dalga sahile indi, dikkatli olalım” paylaşımı ile uyardı!

Son günlerde yeniden yükselişe geçen korona virüs vakaları tatilcileri durduramadı. Bayram tatilini fırsat bilen binlerce kişi Saros Körfezi sahillerine akın etti. Sahillerde adım atacak yer kalmazken, artan yoğunluk ise kaygı verici boyuta ulaştı. Tatil rehaveti ile maske ve sosyal mesafe kuralları unutuldu.

Türkiye ve dünyada son günlerde tırmanışa geçen korona virüs vakaları endişe vermeye başladı. Dört günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen binlerce kişi Saros Körfezi sahillerine akın etti.

KORONA TEDBİRLERİ HİÇE SAYILDI

Korona tedbirlerinin hiçe sayıldığı başta Enez, Erikli, Mecidiye, Yayla ve Sultaniçe sahillerinde adeta adım ve kulaç atacak yer kalmadı. Maske ve sosyal mesafe kurallarının unutulduğu sahil bölgelerinde zaman zaman da araç kuyruklar oluştu.

BAKAN KOCA, “BİRİNCİ DALGA SAHİLE İNDİ”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da sosyal medya paylaşımında sahillerdeki maskesiz ve mesafesin görüntüler üzerine “Birinci dalga sahile indi, dikkatli olalım” ifadelerini kullandı. Bakan Koca ayrıca, aynı gün korona virüs vaka sayılarını açıkladığı sosyal medya paylaşımında da Kurban Bayramı ve tatildeki tedbirsizlikleri işaret ederek, “Son 3 günde yeni hasta sayılarımızın arttığı illerde zatürre oranı aynı kaldı. Ülke genelinde ağır hasta sayımız kontrol altında görünüyor. Kurban Bayramı ve tatilde tedbir eksikliği ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak sonuçları açısından kaygı verici” yorumunda bulundu.

SAHİLLERDE ÇADIR DENETİMİ

Öte yandan Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin iş birliğinde Saros Körfezi kıyısındaki Erikli, Yayla ve Danışment sahillerinde çadır ve mangal denetimi yapıldı. Sahile çadır kuran ve mangal yapan vatandaşlar uyarıldı.

100 KAMYON ÇÖP TOPLANDI

Ayrıca Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı nedeniyle binlerce kişinin akın ettiği Erikli, Yayla ve Danişment Sahillerinde bayram boyunca 100 kamyon çöp topladı.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.