DOLAR 32,3712 0.15%
EURO 34,9660 -0.33%
ALTIN 2.324,390,23
BIST 9.088,410,09%
BITCOIN 2266673-0,25%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Virüsü dışarıdan gelenler bulaştırıyor”

“Virüsü dışarıdan gelenler bulaştırıyor”

ABONE OL
8 Ekim 2020 10:05
“Virüsü dışarıdan gelenler bulaştırıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne’ye koronavirüsü başka şehirlerden gelenlerin bulaştırdığını söyledi. Geçmiş, ayrıca bulaşı önlemek için Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın talimatıyla köylere girişlerde HES (Hayat Eve Sığar) kodu isteneceğinin altını çizdi.

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, meclisin dünkü oturumunda kentte koronavirüsle mücadele ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kentte koronavirüsle mücadele kapsamında gerekli çalışmaların aralıksız yürütüldüğünü belirten Başkan Geçmiş, “Edirne’de hijyen ve dezenfektan çalışmaları aralıksız devam etmektedir, köylerimize kadar. Bununla ilgili çalışmalar son sürat devam ediyor. Okullarımızda da tüm hijyen çalışmaları kontrol altında” dedi.

“HES KODU İSTENECEK”

Edirne’de yaşayan vatandaşlara virüsü başka şehirden gelenlerin bulaştırdığını bunu önlemek amacıyla da Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın talimatıyla köylere girişlerde HES (Hayat Eve Sığar) kodu isteneceğinin altını çizen Geçmiş şunları sıraladı:

“Edirne’ye virüsü hep şehir dışından gelenler bulaştırdı. Köye düğünlere, komşusu ziyaretlerine gelenler bulaştırdı. Şehir dışından, İstanbul’dan köylere misafirliğe gelenler bulaştırıyor. Şehirlerden sonra köylerde de vakalar artmaya başlamıştı. Bununla ilgili talimat verdi sayın valimiz. Gelenlerden HES kodu ve doktor raporu istenecek, başka türlü köye giremeyecekler. Gerçekten Edirne’de yaşadığımız tek sıkıntı şehir dışından gelip bu virüsü taşıyanlardan kaynaklanıyor. Yoksa Edirne’nin kendi insanlarında yok denecek kadar az.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.