DOLAR 32,5731 0.28%
EURO 34,7212 -0.09%
ALTIN 2.487,710,14
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20530313,60%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Viyolonsel resitali eşliğinde göç sergisi

Viyolonsel resitali eşliğinde göç sergisi

ABONE OL
1 Haziran 2022 19:07
Viyolonsel resitali eşliğinde göç sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karaağaç’ta tarihi tren garının bulunduğu Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, “Göç” temalı ulusal karma bir sergiye ev sahipliği yaptı. Sergide, sanatçıların göç olgusu ile ilgili farklı sanat üsluplarıyla oluşturduğu 31 eser sergilendi.

Serginin yanı sıra konser etkinliğinin de gerçekleştirildiği program açılışına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melihat Tüzün’ün yanı sıra Dekan Yardımcıları Doç. Ayhan Çetin, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Atabey ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, sergiyi Edirne’nin eski tren garı olarak bilinen, kentin tarihine ve yaşadığı göçlere uzun süre tanıklık etmiş, günümüzde Güzel Sanatlar Fakültesinin olduğu tarihi bir binada düzenlemenin kendileri için ayrıca büyük bir anlam taşıdığını ifade ederek, sergiye eserleri ile katkıda bulunan sanatçılara teşekkür etti.

Son yıllarda çok daha öne çıkan göç olgusunun, tüm dünyayı ilgilendiren bir konu olarak gündemdeki yerini koruduğunu belirten Prof. Melihat Tüzün, “Sanat ile toplumsal değişim ve gelişmeler ilk çağlardan beri birbiri ile yakından ilişkili içinde olmuştur. Dolayısıyla sanatın ve toplumların tarihi birbirinden ayrı düşünülemez. Göç ve sanat insanın yaşamsal süreci içerisinde sürekli var olan kavramlardır ve göç kavramı insanlık tarihini etkileyen süreçler arasında büyük bir etkiye sahiptir. Bu iki kavram karşılıklı olarak, dolaylı ya da dolaysız birbirini derinden etkilemekte ve beslemektedir. Bu sebeple sanatçılar yüreklerinde hissettikleri duyguları âdeta bir belge niteliğinde çalışmalarına yansıtmışlardır. Bu vesileyle göç konusundaki çalışmalarını bizlerle paylaşan, sergimize eserleri ile değer ve anlam katan tüm sanatçılarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sanatçılara katılım sertifikaları verilerek sergi gezildi. Sergilenen eserler, sanatseverler tarafından beğeniyle karşılanırken fotoğraf sahipleri eserleri hakkında izleyicilere bilgiler verdi.

Sergi etkinliği, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Ece Dikbıyık’ın “Solo Viyolonsel Resitali” ile son buldu. Dinleyicilerine keyifli bir müzik ziyafeti sunan genç sanatçı, J. S. Bach Solo Viyolonsel Süiti ile No. 3 BWV 1009 Do Majör ve No. 4 BWV 1010 Mi Bemol Majör adlı eserine yer verdi. Ece Dikbıyık, resital sonunda dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.