DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20832763,23%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Web tapu işleri kolaylaştırdı

Web tapu işleri kolaylaştırdı

ABONE OL
25 Ağustos 2021 11:17
Web tapu işleri kolaylaştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelişen teknoloji ile birlikte emlakçıların ve yatırımcıların işin kolaylaştırmak için Web Tapu dönemini değerlendiren Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2’inci Başkanı Namık Babacan, yeni sistemin hem emlakçının hem alıcının işini çok kolaylaştırdığını söyledi.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün ‘Tapunun Kısayolu’ sloganı ile hayata geçirdiği web tapu uygulaması teknolojinin son nimetlerinden. Sadece Türkiye’ye değil Almanya’dan, Fransa’dan, Hollanda’dan yatırım yapacak vatandaşlar içinde çok önemli olduğunu söyleyen Babacan, “Artık uzaklardan insanlar yatırım yapacakları mülkleri gelmeden görebilecek. Kapı kapı gezdirmeyeceğiz. Zamandan kazanacağız. Alıcılar taşınmaz mülkün her şeyini detayına kadar görecek, bilecek” dedi.

“WEB TAPU ARTIK KAPI KAPI GEZDİRMEYECEĞİZ, VATANDAŞ GÜVENEREK YATIRIM YAPACAK”

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2’inci Başkanı Namık Babacan, “Tapu Kadastro Müdürlüğü Web Tapu şeklinde link açtı. Hem bizim için çok iyi hem de daire alacak, arsa alacak veya arazi alacak kişiler 3 boyutlu olarak bunları görecek. Artık dijitale geçildi. Bundan böyle bu link ile yerin konumu, kaç katlı, kaç tane aşağı yukarı yapının içinde daire var onların hepsini görebilecek. Bugün balkonundan tut mutfağına kadar her şeyi 3 boyutlu görebilecek. Bu bizim içinde çok iyi ama alıcı için daha iyi. Çünkü bir sürü para veriliyor mülke. Bugün en düşük daire 1+1 bile olsa 200 bin liradan aşağı daire yok, 800 bin, 1 milyona kadar çıkan daireler var. Şimdi kalkıyor insan uzaklardan geliyor. Bırak Türkiye’yi, Almanya’dan, Fransa’dan, Hollanda’dan yatırım yapacak kişiler var. Artık uzaklardan insanlar yatırım yapacakları mülkleri gelmeden görebilecek. Bunu gördüğü zaman bizim işimiz daha kolaylaşacak. Kapı kapı gezdirmeyeceğiz. Zamandan kazanacağız. Hatta bilgisayarımıza yükleyip sinevizyon olarak tanıtımı yapacağız. Biz emlakçılar olarak bu sisteme geçiyoruz. Bize de bazı koşullar geldi. Bunu yaptıkça ayrı bir güven olacak. Ayrıca bizim yetki belgemiz, sözleşmelerimiz bir yeri satarken sözleşmeler yapıyorsun. Bu alıcı kişi içinde satıcı kişi içinde çok güzel. Hatta kaparosını aldığın zaman kaparo belgesini kesiyorsun. Bu sistem çok güzel. Daha da güzel olacak” dedi.

“SİSTEM HEM GÜVEN SAĞLIYOR HEM ZAMAN KAZANDIRIYOR”

Taşınmaz mülkün her detayını görebileceklerini, emlakçılıkta her şeyin artık net ve şeffaf olduğunu vurgulayan “Daire olsun, arsa olsun, tarla olsun bunların hanelerinde şer var mı, haciz var mı yok mu öğrenilebiliyor. Her şey şeffaf. Bu yetkiyi de kaydı, vergisi, emlakçı belgesi olan emlakçılar olarak bize verecekler. Sistemin hala çalışmaları var. Vatandaş bana tapusunu getirdiği zaman benim link kodum olacak kare kodu gibi. Ben buna direk bakabileceğim. Buda bir sır olacak. Çünkü o senin müşterin, sen oradan ekmek yiyeceksin. Yeminli müşavirlik gibi müşavirlik olayı oluştu bizde. Bu sistem hem güven sağlıyor hem zaman kazandırıyor. Laf ebeliğine gerek yok, her şey net. İnşallah bu daha da güzel olacak. Devletimiz çok güzel işler, projeler yapıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ve projelerde görev yürüten ekiplerine teşekkür ediyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.