DOLAR 32,5686 0.08%
EURO 35,0108 0.47%
ALTIN 2.431,910,37
BIST 9.771,130,50%
BITCOIN 2092256-3,80%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yabancı dildeki tabelalara düzenleme yolda    

Yabancı dildeki tabelalara düzenleme yolda    

ABONE OL
9 Ağustos 2022 11:39
Yabancı dildeki tabelalara düzenleme yolda    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentte artan yabancı dildeki afiş ve tabelalarla ilgili konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, milleti millet yapan ortak değerlerin başında dil geldiğini belirterek, komisyon çalışması bittiğinde Belediye Meclis Kararı alarak, uygulamaya koyacaklarını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile birlikte yıl Muharrem Ayı nedeniyle Saraçlar Caddesi’nden vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

“MUHARREM AYI, KUTLAMA DEĞİL, BİR YAS”

İkramın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Gürkan, Muharrem Ayı’nın bir kutlama değil, bir yas olduğunu ifade ederek, “Muharrem Ayı’mızın hayırlı olmasını diliyorum, Rabbim tutulan bütün oruçları kabul etsin. Her Muharrem Ayı’nda olduğu gibi geleneksel aşuremizi Edirneliler ile paylaşıyoruz. Değerli Genel Başkan Yardımcımız Ali Öztunç ile birlikte Edirneli hemşehrilerimiz ile aşuremizi paylaşıyoruz. Muharrem Ayı bir kutlama değildir, bir yastır. Muharrem Ayı’nda biz kutlama yapmayız, yas tutarız. Kerbela’da yaşananların bir daha insanlık tarihinin hiçbir döneminde yaşanmaması temennisiyle Kerbela şehitlerini saygı, şükran ve matemle yad ediyoruz” dedi.

VİZESİZ GEÇİŞ HAREKETLİLİĞİ ARTIRDI

Bulgaristan vatandaşların vizesiz ve pasaportsuz, sadece kimlik ile Edirne’ye gelmesiyle ilgili konuya da değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu nedenle Edirne’de hareketliliğin çok daha fazla arttığına dikkat çekti.

YABANCI DİLDEKİ TABELALARA DÜZENLEME

Belediye Meclis Toplantısı’nda Türk Dili’nin korunması ile ilgili yaptığı açıklamaya destek mesajları geldiğini de ifade eden Gürkan, “Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptık, Türk Dili’nin korunması ile ilgili. Bunula ilgili Türkiye’nin çok çeşitli noktalarından destek mesajları geliyor. Türk Dili’nin korunması ve yaşatılması anlamında çünkü milleti millet yapan ortak değerlerin başında dil gelir, bu konuda kararlılığımızı sürdüreceğiz. Yakın zamanda da komisyon çalışmamız bittiğinde yeni kararlarımızı Belediye Meclis Kararı alarak, uygulamaya koyacağız” dedi.

“YEZİD KAYBEDECEK, HÜSEYİN HÜSEYİNİ KAZANACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da  “Muharrem Yası matem ayıdır. Yası matem ayında Kerbela şehitlerini anıyoruz. Kerbela dünyanın insanlığın yaşadığı en büyük facialardan, en hüzünlü olaylardan birisidir. O gün Yezid vardı, bugün Yezid var. O gün O gün Hüseyin vardı. Bugün Hüseyin’i var. O gün nasıl Yezid’e karşı Hüseyin’i anlayışı varsa bugün de Yezid’e karşı Hüseyin anlayışı devam etmektedir. Ama Yezid kaybedecek. Tarih bunu göstermiştir. Hüseyin Hüseyin’i kazanacaktır. Ben Kerbela şehitlerimizi anıyorum. Hak kabul etsin diyorum Muharrem iftarlarını” dedi.

“NEBATİ EDİRNE’YE GELSİN YURTTAŞLARIN GÖZÜNDEKİ FERİN SÖNDÜĞÜNÜ GÖRECEK”

Bulgaristan vatandaşlarının Edirne’ye gelerek ekonomi kazandırdığını ancak bunun Türk Halkı’nın fakirleştiğini gösterdiğini kaydeden Öztunç “Sayın başkanım Bulgaristan’dan buraya gelen turist olarak gelenlere ilişkin kısa bir şey söyledi. Ben de bir cümle etmek istiyorum. Değerli arkadaşlar, Bulgaristan’dan Edirne’ye gelinip ya da Batum’dan Artvin bölgesine gelinip alışveriş yapılması, o şehrin ekonomisini artırır. Doğru. Burada esnafın yüzü gülüyor belki. İş yapıyor, ticaret yapıyor. Doğru, ama bu şunu da gösteriyor. Halkın fakirleştiğini, yani Türk toplumunun, Türk halkının fakirleştiğini gösteriyor. Geçmişte Türkiye’den Bulgaristan’a gidilip, alışveriş yapılıp gelinirdi. Bugün Bulgaristan’dan Türkiye geliniyor ve alışveriş yapılıyor, gidiliyor. Bu AK Parti hükümetinin beceriksizliğinin en somut göstergesidir. Sayın Maliye Bakanı’nın Nebati, hani gözlerde ışıltı diyor ya. Gelsin bi Edirne’ye Nebati, gözlere baksın. Bulgaristan’dan gelenlerin gözlerindeki ışıltıyı görecek. Ama bizim yurttaşlarımızın gözlerindeki ışığın ferin söndüğünü görecek. Bir gelsin bir Edirne’ye baksın bakalım nasılmış. Ben tekrar Muharrem orucumuzun hak tarafından kabul edilmesini istiyorum. Hak kabul etsin diyorum. Saygılar sunuyorum. Kaç tane bilmiyorum. Ayrıca belediye başkanımızı da kutluyorum. çok güzel bir örnek. Tüm topluma şehrin en meydan noktası galiba burası. En işlek caddesinde yurttaşlarımıza aşure dağıtıyor. Öyle kapalı yerlerde, aşureler verilmiyor. Herkese aşure ikram yapılıyor. O yüzden belediye başkanımızı da kutluyorum. Başarılar diliyoruz” dedi.

“UMARIM ŞOV AMAÇLI GİTMEZ”

Cumhurbaşkanı’nın Cemevi ziyaretine değinen Ali Öztunç, “Sayın Cumhurbaşkanı Ankara’da cemevi ziyaretinde bulunacakmış. Medyadan onu öğrendim. Umarım Ankara’da Cemevi’ne gittiği zaman Sayın Cumhurbaşkanı Cemevleri’nin ibadethane olması yönünde açıklamasını yapar. Umarım bir şov amaçlı gitmez oraya. Umarım Alevi toplumun birtakım taleplerine duyarlı davranır. Ve umarım son günlerde Alevilere ve Cemevleri’ne yönelik birtakım provokasyonlara ilişkin de gerekli açıklamaları yapar diye umut ediyoruz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.