DOLAR 32,4927 -0.16%
EURO 34,9316 0.2%
ALTIN 2.439,850,70
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2063966-2,22%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yağmur için el açtılar

Yağmur için el açtılar

ABONE OL
25 Ocak 2020 10:39
Yağmur için el açtılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yılların en kurak mevsimini yaşayan Edirne’de, Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) tarafından Selimiye Camii’nde yağmur ve şükür duası yapıldı. Yağmur duası, merkezi ses sistemiyle kentteki bütün köylerindeki camilere ulaştırıldı.

Selimiye Camii’nde Cuma namazı öncesi camiyi dolduran vatandaşlar İl Müftüsü Emrullah Üzüm’ün okuduğu yağmur duası için el açtı. Kılınan Cuma namazının ardından vatandaşlara SÜTÜB tarafından pilav ve ayran ikram edildi.

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, uzun zaman beri görmediğimiz bir kuraklık olduğuna değinerek, “İnşallah Cenabı Allah hem şükrümüzü kabul eder hem yağmur duamızı kabul eder, bir rahmete gerçekten çok ihtiyacımız var” dedi.

“CENABI ALLAH İNŞALLAH DUAMIZI KABUL EDER”

SÜTÜB Başkanı Suiçmez, “Bölgemizde yaklaşık 3 aydan beri devam eden ve uzun zaman beri görmediğimiz bir kuraklık var. Köylerimizi geziyoruz, üreticilerimizden ve köydeki vatandaşlarımızdan da bu mevsimde yağmur duası yapılması yönünde ciddi bir talep geldi. Bizde Edirne Süt Üreticileri Birliği olarak bir organizasyon yaptık. Köylerimizin hepsine ilan verdik. Edirne deyince Selimiye tartışılmaz bir şekilde, hatta Türkiye’nin simgelerinden biri böyle güzel bir muhabbette böyle bir camide dua tertipleyelim dedik. Bizim duamız hem yağmur duası hem de Cenabı Allah’ın rahmetine ihtiyacı olan buğdaylarımız için dua edeceğiz. Bu anlamda da müracaat edeceğimiz tek yer Cenabı Allah. İnşallah dualarımızı kabul eder, yakın zamanda rahmeti ile buluşturur bizleri. Çiftçimizin yüzü güler daha da memnun olur. Bu bağlamda okunacak yağmur duası, dualar, edilecek şükür duaları Edirne Merkez’den bütün camilerimizde aynı anda okunacak. Köylerimizle de bu konuda iletişime geçtik. Buralara ulaşım konusunda da muhtar arkadaşlarımız bizlere yardımcı oldu. Köylerden gelmek isteyenlere minibüs çıkardılar. Buraya gelenler geldi, gelmeyenler köylerde şükür ve yağmur duasına eşlik edecekler. Bizde birlik olarak karınca kararınca Cuma namazı çıkışında burada küçük bir pilav ayran ikramımız olacak. İnşallah Cenabı Allah hem şükrümüzü kabul eder hem yağmur duamızı kabul eder, bir rahmete gerçekten çok ihtiyacımız var” dedi.

“40 YILDA BU ŞEKİLDE BİR İKİ KIŞ GEÇİRMİŞİZDİR”

Çok uzun yıllardan beri bu şekil bir kuraklık olmadığını kaydeden Başkan Suiçmez, “Bende aşağı yukarı 60 yaşındayım. Bende çok abartamayayım ama 30-40 yıldan beri böyle bir ya da iki kış geçirmişizdir. Tohum ekiminde güzel rahmet düştü. Sonra bir kesti. Buğdaylarımız çok güzel ama yağmur ve rahmete ihtiyacımız var. Hem bu şükür duası olacak hem de talebimizi Allah’a ileteceğiz. Ayette de var, Allah, benden isteyin ben veririm diyor. Bizde böyle bir talepte bulunacağız” dedi

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.