DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2072690-2,08%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaman, “Mahallemizde karantina yok!”

Yaman, “Mahallemizde karantina yok!”

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:20
Yaman, “Mahallemizde karantina yok!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, mahallelerinde herhangi bir karantina durumunun olmadığını, karantina altına alınacak mahalle sakinini her gün kontrol etmek içinde görevde hazır beklediklerini belirtti.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliği’ne gönderdiği genelgeye göre, muhtar, imam, kolluk kuvvetleri ve sağlık personeliyle beraber karantina verilmiş mahalle sakinine her gün kontrol edileceğine dair tedbir yazısı gönderilmişti. Bu genelge ile beraber Edirne Sabuni Mahallesi’nde herhangi bir karantina durumu gerçekleşmediği öğrenilirken, mahalle muhtarı Aykut Yaman ise mahallelinin ve mahallesine bağlı olan çarşı esnafının maske ve sosyal mesafe kuralına uyduğunu ve bu şekilde bu salgının atlatılacağını belirtti.

“MAHALLEMİZDE ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ BÖYLE BİR RAHATSIZLIK YOK”

Sabuni Mahalle Muhtarı Aykut Yaman, “Kovid-19 hastalığından dolayı Edirne’de birtakım tedbirler alınmaya başlandı. Ankara’dan gelen genelgeyle 1- muhtar ya da azası, 2-imam, 3-kolluk kuvvetleri, 4-sağlık ekibinden bir görevliyle beraber mahallelerimizde karantina altında evleri gezip, günde bir kez olmak şartıyla haftasonuda dahil olmak şartıyla kendisinin evde olup olmadığını, kontrol ediyoruz. Bu konuyla alakalı tabi Sabuni Mahallesi’ de şükürler olsun ki böyle bir rahatsızlığımız, sıkıntımız yok. Biz bu konuda da hazırlıklıyız. Kendi gücümüzle, kendi bünyemizde insanlarla diyalog halindeyiz. Bilindiği gibi Çilingirler ve Saraçlar Caddesi’nde maskesiz gezmek yasak. Bunlara da uyulması gerekir. Bunları da arkadaşlarımızla arada sırada çay kahve içmeye gidio, oturduğumuz zaman diyalog halindeyiz ve kendileri de uyuyorlar. Mahalle sakinlerimizde uyuyor. Kendileri hijyen olarak maske, mesafe kurallarına uygun şekilde oturmaya çalışıyorlar. İnşallah bu beladan kurtulacağız. Esnafımız ticaretini başlattı, tedirginler tabi birazcık. Bunu da tabiki nedeni tekrardan yayılmaması, tekrardan vakaların artmaması için tedirginlik yaşıyorlar. Edirne olarak bunu hep birlikte aşacağız” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.