DOLAR 32,5262 -0.08%
EURO 34,8014 -0.2%
ALTIN 2.420,86-0,37
BIST 9.757,471,17%
BITCOIN 21600040,07%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Yardımcı eczacılık, eczanelere yük”

“Yardımcı eczacılık, eczanelere yük”

ABONE OL
20 Eylül 2021 10:33
“Yardımcı eczacılık, eczanelere yük”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Merkez Heyeti Üyesi Cenk Kes 2012 yılında zorunlu getirilen yardımcı eczacılığın eczanelere mali olarak fazladan yük olduğunu belirterek, “Hadi Koçum” ile bu işin olmayacağını söyledi.

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Merkez Heyeti Üyesi Cenk Kes, yaptığı açıklamada Eczacılık Fakültelerindeki artışın altını çizerek, yardımcı eczacıyı hem ekonomik hem öğretim anlamında eczanenin üstüne yıkmanın doğru olmadığını söyledi.

“YARDIMCI ECZACILIK, ECZANEYE EKONOMİK YÜK”

TEB Merkez Heyeti Üyesi Cenk Kes “Bir problemimiz var. Artan eczacılık fakültesi sayıları. Anlamsızca artıyor. Ülkenin ihtiyaçlarının çok çok ötesinde artıyor. Bir eczacı enflasyonu ile karşı karşıya kalacağız. 2012’de çıkardığımız yasa ne olacak? Bu gelen yeni eczacılarla birlikte o kurduğumuz sistem ya da kurmayı arzuladığımız sistem, nasıl yer alacak? Çok geleceğe umutla bakamıyorum açıkçası. 2012’de gelen yasamızda bir yardımcı eczacılığımız var. Kürsülerden defalarca söyledim hala söylemeye de devam edeceğim. Bu belki bir örgütün farklı bir bakış noktası olabilir. Bu benim bireysel bakış açımda olabilir. Ben hala yardımcı eczacılığın Türkiye’de gerçek anlamda vücut bulduğuna inanmıyorum. Bir defa var olan eczacının üstüne direkt bu yükü hem ekonomik anlamda hem öğretim anlamında yıkmak doğru bir uygulama değil. Dünyanın hiçbir yerinde görülmüş bir uygulama değil açıkçası. Mevcut eczacılar getirdiği yükü göz ardı edemeyiz. Bugün bir yardımcı eczacının bir eczane eczacısına yıllık maliyeti 60 bin-70 bin civarındaysa eğer 10 sene yardımcı eczacı çalıştırıyorsa bir daire parası veriyorsa meslektaşımız, o zaman bizim meslektaşımıza bu mesleğe, bu ülkeye kattığı bir değer için bir şey sunmamız lazım. Hadi koçumla olmaz bu iş. O çok eski bir dönemde kalmış tabir. Buna bir şey yapmamız lazım” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.