DOLAR 32,3812 0.18%
EURO 34,9905 -0.25%
ALTIN 2.324,890,25
BIST 9.067,24-0,14%
BITCOIN 2264505-1,08%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yardımlar yola çıktı

Yardımlar yola çıktı

ABONE OL
7 Ağustos 2021 11:44
Yardımlar yola çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizin Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nde çıkan yangınlar sonucunda evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlara, Türkiye’nin dört bir yanından yardımlar gönderilmeye devam ediyor. Edirne’de de yardımseverlerin desteğiyle toplanan üç kamyonet yardım malzemesi, orman yangınlarında zarar gören bölgelere yol aldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı açıklamada, “Türk Milleti şunu bir kez daha gösterdi. Zor günlerde her türlü ayrışmayı bir tarafa bırakarak, her türlü değişik anlayışları bir tarafa bırakarak, bir arada olabileceğini bir kez daha gösterdi” dedi.

Telsiz üzerinden oradaki arkadaşlarla iletişim kurduğunu belirten Başkan Gürkan, “Sağlıkları iyi ama çok büyük bir mücadele var. İnşallah bu yangınları bir an önce atlatırız” dedi.

“Yangından etkilenen güzel ülkemize, ülkemizin güzel insanlarına; Manavgat’a, Milas’a, Bodrum’a, Muğla’ya, Denizli’ye, Milas’a geçmiş olsun diliyoruz. Yüreğimiz, kalplerimiz ve bütün desteğimiz sizinle” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gürkan şunları söyledi;

“ORMAN YANGINLARI, BÜYÜK MAĞDURİYETLER, BÜYÜK ACILAR, YÜREK YANGINLARI MEYDANA GETİRDİ”

“28 Temmuz’da Manavgat’ta başlayan ve ardından ülkemizin maalesef özellikle Akdeniz Bölgesi’nde ve Ege’nin bir kısmında yaşanan orman yangınları halen devam ediyor. Bir kısmı söndürüldü, bir kısmı soğutma çalışmalarında, bir kısmı da maalesef hala söndürme çalışmaları devam ediyor. Tabi bu arada çok büyük mağduriyetler var, büyük acılar var, büyük yürek yangınları var. Yangınlardan dolayı kaybettiğimiz canlarımız var, canlılarımız var. Ağaçlarımız, kuşlarımız, börtü böceklerimiz var.

“YURDUMUZUN HER YERİNDEN İNSAN, YANGIN BÖLGESİNE GİTTİ, GİDEMEYENLER DESTEKLERİNİ GÖNDERDİ”

Gerçekten çok üzgünüz. Ama Türk Milleti şunu bir kez daha gösterdi. O zor günlerde her türlü ayrışmayı bir tarafa bırakarak, her türlü değişik anlayışları bir tarafa bırakarak bir arada olabileceğini bir kez daha gösterdi. Yurdun her tarafından her görüşten birçok insan yangın bölgesine yardıma gitti. Bizim gibi gidemeyenler desteklerini gönderdi. Bakın şu arkamda görmüş olduğunuz üç tane araç Manavgat’a ve Denizli’ye gitmek üzere yola çıkıyorlar. Edirnelilerin kendi ceplerinden topladıkları, aldıkları paralarla, kurum kuruluşların, STK’ların üyelerinden topladıkları paralarla aldıkları kuru gıdaları, giysileri, ilaçları, yiyecek-içeceği arkadaşlarımız yola çıkarak Denizli’ye ve Manavgat’a ulaştıracaklar.

“EL BİRLİĞİYLE, AKLIN VE BİLİMİN IŞIĞINDA YARALARIMIZI SARMALIYIZ”

Diğer taraftan yaklaşık 5-6 gündür itfaiye ekiplerimiz arazözüyle, tankeriyle Milas’ta, Muğla’da, Fesleğen Yaylası’nda oradaki çalışmalara katılıyorlar, Bodrumdaki çalışmalara katılıyorlar. Arkadaşlarımızla telsizle iletişim kurduk. Sağlıkları iyi ama çok büyük bir mücadele var. İnşallah bu yangınları bir an önce atlatırız. Bir an önce el birliğiyle yaralarımızı sararız. Aklın ışığında, bilimin ışığında yaralarımızı sararız.

“ÜLKEMİZİN, TÜRK HAVA KURUMU’NA İHTİYACI VAR”

Ama bu yangın bize şunu öğretti. Bizim aynı deprem gibi yangına da her an hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bunun için Atatürk’ün emriyle kurulmuş Türk Hava Kurumu’na bu ülkenin ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterdi. Türk Hava Kurumu’nu tekrar eski günlerine döndürmemiz lazım. Bunun için Edirneliler olarak, Edirne Belediyesi olarak da hazırız. Yapmamız gereken ne varsa yapmaya hazırız. Tekrar yangından etkilenen güzel ülkemize, ülkemizin güzel insanlarına, Manavgat’a, Muğla’ya, Bodrum’a, Marmaris’e, Milas’a, Denizli’ye her yere geçmiş olsun diyoruz. Yüreğimiz sizinle, kalplerimiz sizinle. Bütün desteklerimizde sizinle. Edirne Belediyesi’nin İMECE örgütü yardımları toplamaya devam ediyor. Toplandıkça tekrar tekrar destek olmaya devam edeceğiz.

“YARDIM KOLİLERİNDE HER ŞEY VAR”

Kuru gıdalar var, çeşitli yangınla ilgili antiseptikler var, merhemler, kremler var. Yani tıbbi malzemeler var. Kadınlarımızla ilgili malzemeler var. Hem bebekler için mamalar var hem de kedi ve köpeklerimiz için canlarımız için mamalarımız var. Yani kısacası her şey var, öyle söyleyelim. Ama hepsinden önemlisi Edirnelilerin kalpleri var. 400 bin Edirnelinin kalbini buradan Manavgat’a, Denizli’ye, Muğla’ya, Marmaris’e, Bodrum’a, Milas’a gönderiyoruz. Geçmiş olsun Türkiye’m” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.