DOLAR 32,5625 0.03%
EURO 34,8662 -0.06%
ALTIN 2.431,120,07
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2105878-3,20%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaşagör, “Zincir marketler kısıtlanmalı”

Yaşagör, “Zincir marketler kısıtlanmalı”

ABONE OL
9 Temmuz 2021 10:54
Yaşagör, “Zincir marketler kısıtlanmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, tam kapanma döneminde zincir marketlerde yasaklanan ürünlerin küçük esnafın kalkınması için tekrar yasaklanması gerektiğini belirtti.

Pandemide normale dönüş takviminden önce zincir market ve süper marketlerde giyim, ayakkabı, züccaciye ve bazı kişisel ürünlerin satılması yasaklanmış, hafta sonu da kapalı tutulmaları istenmişti. Verilen bu karar küçük esnafa az da olsa yarasada normale dönüşle beraber esnaf bu uygulamanın devamlı yapılmasını bekliyor.

“MASKE, MESAFE VE HİJYEN’E UYULMAZSA SONBAHAR DA KAPANMA OLABİLİR”

Esnaf ve vatandaşların Covid tedbirlerinin elden bırakmaması gerektiğini, kısıtlamaların geri dönmemesi için dikkat etmeleri çağrısında bulunan Başkan Süleyman Yaşagör, “Pandemiden sonra normalleşmeye geçişle beraber tabi işlerimizde biraz kıpırdama olmaya başladı. İnsanlarımız gezindikçe, alışverişlerini daha rahat yaptıkça ticari hayatta hızlanmaya başladı. Tabi buna aldanmamak lazım. Pandemi süreci bitmiş değil. Maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat etmemiz lazım. Bu anlamda da gelen müşterilerimizde bu konuda hem bilinçlendirme anlamında uyarmamız lazım ki hakikaten Eylül, Ekim veya sonbahar döneminde pandeminin tekrar hızlanacağını, bu konuyla ilgili açıklamalarda yetkililer bulunuyor. Dolayısıyla bizde hem esnaf hem vatandaş olarak üstümüze düşen görevi yerine getirirsek bu pandemi süresince, daha önce iş yerlerimizin kapandığı şekline dönmemek üzere normalleşmeyi çok dikkatli geçirip, sonbahar, kış iş yerlerimizin açık kalmasını sağlayabilir” dedi.

“ZİNCİR MARKETLERE KISITLAMA TEKRAR UYGULANMALI”

Tam kapanma döneminde zincir marketlere uygulanan yasakların tekrar uygulanarak esnafın eski günlerine dönmesi sağlanabileceğini söyleyen Yaşagör, “Zincir marketlerde pandemi döneminde bazı ürünlerin, esnafın kapalı kaldığı süreçte yasaklanması söz konusu olmuştu. Dolayısıyla şu anda pazar günleri de olsa bazı ürünlerin yani temizlik, ayakkabı, giyim gibi ürünlerin tekrardan alışveriş merkezlerinde satılmaması konusunda hükümetimizin bu anlamda alışveriş merkezlerini uyarmaları ve bunu kesinlikle haftada bir gün dahi olsa uygulatmaları bizim gibi küçük esnafı memnun edecektir. Çünkü hakikaten pandemi süresince çok zor günler geçirdik. Dolayısıyla bugün normalleşmeye geçerken işlerimizde kıpırdama olmasına rağmen, asıl beklentimizi karşılayan alışveriş veya ticari hayata dönmüş değiliz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.