DOLAR 32,5936 0.35%
EURO 34,8209 0.22%
ALTIN 2.505,400,85
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21046741,87%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaşagör’den pazarın kapatılmasına destek

Yaşagör’den pazarın kapatılmasına destek

ABONE OL
24 Eylül 2020 15:35
Yaşagör’den pazarın kapatılmasına destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, gündemden düşmeyen Kırsalın Doğal Pazarı’nın kapanmasının doğru bulduğunu belirterek, “Bu pazar öyle bir hal aldı ki yöremizde yetiştirilmeyen ürünler ve bu ürünlerden elde edilen mamullerin satışı yapılır oldu. Belediye tarafından alınan kararı destekliyoruz” dedi.

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, gündemden düşmeyen Kırsalın Doğal Pazarı’na yönelik açıklamalarda bulundu.

“YÖREMİZDE YETİŞTİRİLMEYEN ÜRÜNLER PAZARDA SATILIYOR”

Üretime ve üreticiye karşı olmadıklarını ancak hem üreticiyi hem tüketici kollamak zorunda olarak bu pazarda bu yörede yetiştirilmeyen ürünlerinde satışının olduğuna dikkat çeken Yaşagör “Kırsalın doğal pazarının açılış amacının dışına çıkmıştır. Açıldığında köy kadınlarımızın   meyve sebze gibi bahçesinden elde ettiği ürünlerden tarhana, kuskus, erişte ve reçel gibi katma değer yaratarak elde ettiği mamulleri satıp ev ekonomilerine katkı sağlamaları içindi girişimci kadınlarımızın destekleri ile ekonomik zorluğu yenmek ve sosyal olarak da desteklenmek için 10 civarında kadınımızın tezgah açıp satış yapmaları sağlanmıştı.  Pandemi öncesi kırsalın doğal pazarı kapatılmadan önce 120 ila 140 gibi satış tezgahı açıldığı söylenmişti. Son günlerde tekrar açılması gündeme gelmiştir. Bu pazar öyle bir hal aldı ki yöremizde yetiştirilmeyen ürünler ve bu ürünlerden elde edilen mamullerin satışı yapılır oldu. Zeytin, zeytin yağı ve tahin pekmez gibi Dondurulmuş tavuk satışı da bu pazarda satılmaktadır. Kutular içinde pazara getirilen donuk tavuklar akşam saatine kadar satışa sunuluyor ve bu hafta satışını yapamayan ürünler haftaya tekrar dondurup  satışa sunulmaktadır. Donuk ürünlerin satışı dondurucu dolaplar dışında satılmamalı ürünün donukluğu çözüldükten sonra tekrar tekrar dondurup satışı yapılmaması gerekmektedir. Bu tezgahlarda taze peynir satışı yapılıyor, peynirin yapılışında sütün kaynama derecesi sinden tutunda olgunlaşması içinde (yeme yapma deriz) belirli bir süre geçmesi gerekmektedir.  Satışa sunulmadan önce belli bir süre soğuk ortamda dinlendirilmesi ve bekletilmesi gerekmektedir. Yoksa bu ürünlerin sağlığımıza zarar verebilecek hastalıklara sebep olabilmektedir” dedi.

“KIRSALIN DOĞAL PAZARI’NIN KAPATMA KARARINI DESTEKLİYORUZ”

Pandemi döneminde sağlıklı ürünlerin önemini söyleyen Yaşagör, “Her üretilen gıdanın üretim izni ve üretim sertifikası alma ve bulundurma zorunluluğu vardır. Üretime ve üreticiye karşı değiliz, her türlü üretilen malı emtiayı alıp satan kişileriz hem üreticinin hem tüketicinin çıkarlarını koruyup kollarız. Kadınlarımızın aile ekonomilerine katkı sağlanması anlamında oluşturulan oluşumlarda bazı kriterler konulmalı. Ekonomik ve ailevi durumları titizlikle araştırılmalı, her müracaatın kabul edilmemesi gerekli. Görüldü ki pandemi süresince hijyenin sağlığımız açısından ve sağlıklı ürünlere erişimimizin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Kırsalın doğal pazarının kapatılmasının doğru bir karar olduğu, Edirne Belediye Başkanlığınca alınan kararı destekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.