DOLAR 32,5818 0.07%
EURO 34,8829 0.02%
ALTIN 2.437,300,31
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21718110,17%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaşlı çifti öldüren sanığa, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis

Yaşlı çifti öldüren sanığa, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis

ABONE OL
2 Şubat 2022 15:09
Yaşlı çifti öldüren sanığa, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanığa yağma suçundan 11 yıl, uyuşturucu kullanma suçundan 2 yıl, cinsel saldırı suçundan da 9 yıl hapis cezası verildi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık Caner Yaşguç, ceza infaz kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Sanık Yaşguç’un takım elbise giymesi dikkati çekti.

Maktul çiftin oğlu Onay Küçükesin ile avukatı Bahadır Buzol da mahkeme salonunda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Gedik, dosyaya gelen belgeleri okuyarak, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına ilişkin taraflara son sözlerini sordu.

Yaşguç, savunmasında, pişman olduğunu belirterek yaşlı çiftin oğlundan özür diledi.

Maktul Vesile Küçükesin’e yönelik cinsel saldırıda bulunmadığını iddia eden Yaşguç, “Ben uyuşturucunun etkisiyle tüm bu suçları işledim. Kendimde olsaydım asla böyle bir şey yapmazdım. Bugüne kadar birçok hırsızlık yaptım ama kimseye zarar vermemiştim. Özür dilerim çok pişmanım.” dedi.

Taraf avukatlarının da dinlenmesinin ardından Mahkeme Başkanı Gedik, heyetin kararını açıkladı.

Buna göre sanık Yaşguç, kasten öldürme suçundan her bir maktul için ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yağma suçundan 11 yıl, uyuşturucu kullanma suçundan 2 yıl, cinsel saldırı suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gedik, sanık Yaşguç’ün suçları kasten işlediği gerekçesi ile cezai indirim yapılmadığını bildirdi.

OLAY

Vize ilçesinde 25 Ağustos 2020’de Küçükesin ailesine ait 34 AET 001 plakalı otomobilin hızla evden uzaklaştığını gören komşuları, evin mutfak camının açık olduğunu fark edip ihbarda bulunmuş, adrese gelen polis ve sağlık ekipleri yaşlı çiftin öldürüldüğünü belirlemişti.

Çiftin otomobiliyle kaçan zanlı, kovalamaca sonucu Tekirdağ’ın Saray ilçesine bağlı kırsal Karabürçek Mahallesi’nde kaza yapınca yakalanmıştı. Tutuklanan zanlının 30 suç kaydının bulunduğu tespit edilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.