DOLAR 32,5178 0.2%
EURO 34,5759 0.04%
ALTIN 2.486,240,14
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 2044984-0,14%
Edirne
23°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni başkan Av. Cansın Çoğal oldu

Yeni başkan Av. Cansın Çoğal oldu

ABONE OL
8 Kasım 2021 10:19
Yeni başkan Av. Cansın Çoğal oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Barosu Genç Avukatlar Meclisi Seçimli Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen ve 5 yılın altında avukatlar ile stajyer avukatların oy kullandığı seçimde, başkanlığa Avukat Cansın Çoğal seçildi.

Edirne Barosu Genç Avukatlar Meclisi 3.Seçimli Genel Kurulu Edirne Baro Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanlığı’na Av. Aylin Lama, yardımcılığına Av. Utku Uludağ, Katip Üye Elif Beyza Gülez, Üyeler Stajyer Melek Rana Temiz, Stajyer Av. Dilara Atilla seçildi. Gündemin görüşmesi sonrası konuşmalar gerçekleşti

“TARTIŞMALARIN ARASINDA KURULDU”

Gündem görüşmesi öncesi mevcut Başkan Av. Mehmet Ali Göçmen, yaptığı konuşmada Genç Avukatlar Meclisi’nin kuruluşunun 2 buçuk yıl olduğunu belirterek, “En başından beri bu görevdeyim sizin teveccühünüzle. Genç Avukatlar Meclisi kurulduğunda bile tartışmalara yol açmıştı gerek var mıydı, yok muydu diye. Tartışmaların arasında kuruldu. Bende kendim şahsım adına şunu diyebilirim, başkan adayı olduğum anda bile ben çok süper zeki insan değilim. Şunu düşündüm, ben etrafıma güzel bir ekip kurar, insanların desteğini alır biz bu şekilde bir hareket başlatabiliriz diye düşündüm. Keza bu düşüncemde en azından bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü bu meclis bünyesine çok değerli arkadaşlarla çalıştık. Hem zor hem kolay bir iş. Nesi zor? Mesleğimizin başında mesaimizden ayırıp hepimiz para kazanmak için yapıyoruz ama bu işi yaptığımız için bize para vermiyorlar. Genç Avukatlar Meclisi makamlarında görev alan herkes zamanını ayırdı ve bu şekilde çalıştık. Hatamız eksiğimiz muhakkak olmuştur. Ancak ben buradan benimle birlikte 2 buçuk yıl boyunca görev yapmış tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çok değişken bir doğal üye sayımız var. Benim temennim bu ilginin artarak devam etmesi yönünde olacak. Verilen desteğin karşılığını verebilmek için elimden geleni yaptım. Bu oluşumun parçası olduğunuz için teşekkür ediyorum. Aday olanlara başarılar dilerim hayırlı olsun diyorum” dedi.

“ORTADA ÇÖZÜLMESİ GEREKEN CİDDİ SORUNLAR MEVCUT”

Edirne Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanlığına aday olan Av. Cansın Çoğal, meclisin iki yıldır yürütme kurulu üyeliği görevinde bulunduğunu belirterek, “Bu dönem başkanlık görevine talibim. Malumunuz olduğu üzere, sayımız hızla artmakta, yaşadığımız maddi ve mesleki sorunlar da bununla beraber artış göstermektedir. Mesleğimizin içine çekilmeye çalışıldığı ekonomik çıkmazlar; Baroların önemle riayet etmesi gereken meslek kuralları ve korunması gereken avukat hakları konularında, hiçbir finansal destek ve avantaja sahip olmaksızın çalışması gereken genç meslektaşlar için, ortada çözülmesi gereken ciddi sorunlar mevcuttur. Çözüm noktasında en önemli duruşumuz dayanışmamızdır. Bu anlamda Genç Avukatlar Meclisi, baromuz ile arada köprü görevi görerek, genç meslektaşların yaşadığı sorunlara, en hızlı ve akılcı şekilde çözüm üretebilmeyi, genç meslektaşlarımızın dayanışmasını güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu sebeplerle, Genel kurula katılım, meclisimizi sahiplenmek ve bir adım ileriye taşımak noktasında oldukça büyük önem arz etmektedir” dedi.

BAŞKANLIĞA AV. CANSIN ÇOĞAL SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından çalışma süresi 5 yılın altında avukatlar ve stajyer avukatlar oy kullandı. Tek liste ile girilen seçimlerde başkanlığa Cansı Çoğal seçildi.

Tek liste ile girilen seçimde Başkanlığa Av. Cansın Çoğal, Yürütme Kurulu’na Av. Neslişah Çelik, Av. Erdi Ertek, Stj. Av. Ahmet Tarık Hatipoğlu, Av. İrem Küçük, Av. Şeydagül Mergen, Stj. Av. Yaren Tabakken, Av. Emrah Tosunoğlu, Av. İsmail Kaan Ülker seçildi. Denetleme Kuruluna  ise Av. Büşrahan Altun, Av. Yüksel Görkem Erbek, Av. Tuğcan Şen seçildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.