DOLAR 32,6024 0.39%
EURO 34,8158 0.22%
ALTIN 2.495,490,46
BIST 9.479,17-0,48%
BITCOIN 21052375,03%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Kütüphane yatırım programında

Yeni Kütüphane yatırım programında

ABONE OL
20 Ocak 2022 12:04
Yeni Kütüphane yatırım programında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 2022 yılı kültür ve turizm yatırım programında Edirne için önemli projelerin yer aldığını belirterek, daha önce müjdesini verdiği yeni İl Halk Kütüphanesi’nin de 2022 yatırım programında yer aldığını söyledi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 2022 yılı kültür ve turizm yatırımlarına dair değerlendirmelerde bulundu.

“İL HALK KÜTÜPHANESİ 2022 YATIRIM PROGRAMINDA”

Milletvekili Aksal, daha önce müjdesini verdiği Edirne İl Halk Kütüphanesi’nin 2022 yılı yatırım programına dahil edildiğini belirterek, “Kültür ve Turizm potansiyeli en yüksek illerimizden biri olan Edirne’mize yakışır bir il halk kütüphanesi müjdemizi vermiştik. 2022 yılı yatırım programı dahilinde Edirne İl Halk kütüphanemiz en son teknoloji ve göz dolduran modern mimarisi ile okuyucu salonları, süreli yayın salonu, bebek ve çocuklar için salonlar, kent kitaplığı, konferans salonu, cep sineması, engelliler için salonlarından oluşacak. Hem bilgi hem mimarinin buluştuğu bir eser olarak en kısa sürede tamamlayıp inşallah hemşerilerimizin ve milletimizin hizmetine sunacağız” dedi.

“MEDENİYET BEŞİĞİ EDİRNE’MİZE YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ”

Yatırım programı dahilinde Edirne’deki eski eserlerin restorasyon ve onarım çalışmalarının devam edeceğini belirten Milletvekili Aksal, “2. Beyazıt Külliyesi ve eski eserlerin restorasyon ve onarımı çerçevesinde etüt proje ve restorasyon çalışmalarımız 2022 yatırım programında devam eden projelerimiz arasında. Bakanlıklarımız eliyle, ilgili kurum-kuruluşlarımızın çalışmalarıyla, mevcut ve yapılacak olan projelerimizle medeniyet beşiği Edirne’mize yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

“SELİMİYE CAMİ RESTORASYONUNU EN KISA ZAMANDA TAMAMLANACAK”

Selimiye Cami restorasyonunu da en kısa zamanda tamamlanacağını belirten Milletvekili Aksal, “2022 yatırım programımız kapsamında kültürel yatırımlarımızın başında gelen, sadece Edirne değil ülkemiz ve dünya kültürel mirası olan, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Edirne Selimiye Cami restorasyonunu da en kısa zamanda inşallah tamamlayacağız. Bizim için Selimiye restorasyonu ecdadımızın mirasını gelecek nesillere aslına uygun aktarabilmek açısından çok önemli. Kültürel mirasımıza Edirne’mizin tarihi ruhuna hassasiyetle önem veren Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımıza hemşerilerim adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.