DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20650340,47%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Merkez Seçim Komisyonu Başkanı belli oldu

Yeni Merkez Seçim Komisyonu Başkanı belli oldu

ABONE OL
9 Ekim 2020 16:42
Yeni Merkez Seçim Komisyonu Başkanı belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Şimdiye kadar MSK Sözcüsü olan Andreev, Bağımsız Üniversite Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından bu göreve aday gösterildi, adaylığı Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Meclis Grubu tarafından desteklendi.

Andreev’in MSK Başkanlığına adaylığı Birleşik Vatanseverler İttifakı ve Volya Partisi tarafından da desteklendi, Bulgaristan İçin Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) İttifakı karşı çıktı, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ise oylamaya katılmadı. HÖH Milletvekilleri ilk önce Aleksandır Andreev’i destekleyeceklerini belirtti, ancak tartışma sırasında verdiği cevaplarından memnun olmadıkları için bunu yapmaktan vazgeçtiklerini belirtti.

Bulgaristan İçin BSP İttifakı Başkanı Korneliya Ninova, Andreev’e seçimleri organize etmek için Seçim Yasasında hangi değişikliklerin gerekli olduğunu sordu. Ninova, MSK Başkanı adayının Hukuk Komisyonunda dinlenmesi sırasında Seçim Kanununda yer alan oylama makinesine ilişkin metinlerin az olduğuna ve MSK’nın işini yapabilmesi için şartların oluşturulması gerektiğine işaret ettiği konuşmasına atıfta bulundu.

Andreev, “MSK, seçimleri organize eden ve yöneten kolektif bir organ. Sorulan bu sorulara bir çözüm sunamam, çünkü bu kolektif organın kararına bağlı bir şey. MSK, yasayı yasa koyucu tarafından kabul edildiği şekilde uygulayacak” diye cevap verdi.

Ninova, “Yasanın işe yaramadığını ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bakanlar Kurulu, sorumluluğu MSK’ya, MSK Ulusal Meclise devretti ve sonunda hileli seçimler olacak” dedi.

Mustafa Karadayı, “Biraz önce konuşmamda GERB’nin önerdiği MSK Başkanı adayına oy vereceğimizi söyledim, çünkü başkan adayı kaldırma sorumluluğu GERB’e ait. Bir süre önce burada duyduğumuz Andreev’in cevaplarından yola çıkarak, tüm seçim sürecine yönelik tavır olarak bize sergilediği tutum ve tavrı şimdiden fikrimizi değiştirdi. Bu şekilde ve böyle bir tavırla ülkede adil, demokratik ve normal bir seçim yapılamaz. Önceki MSK Başkanı yargıç Stoeva istifa etti ve gerekçelerinden anladık ki halihazırda kabul edilen Seçim Yasası ile bu seçimlerde kaosa ve tahrifata yol açacak bir rejim dayatıyorsunuz ve Andreev biraz önce bu süreçte bir araç olarak kendisini bu hizmete koydu” diye kaydetti.

HÖH partisinin oylamaya katılmayacağını açıklayan Yordan Tsonev, “Nedenlerinin tamamen örgütsel olduğu göz önüne alındığında bir önceki MSK başkanının istifası hakkında yorum yapmayacağını söyleyen böyle bir başkan adayını nasıl destekleyeceğim konusunda çok tereddüt ediyorum. O, bir önceki başkanın görevden ayrılmasına neden olan bu örgütsel sorunlarla nasıl başa çıkacağını söylemeli” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.