DOLAR 32,3359 0.16%
EURO 35,1817 -0.03%
ALTIN 2.241,13-0,09
BIST 8.718,11-1,25%
BITCOIN 2095486-5,25%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni otomotiv bileşenleri fabrikası açıldı

Yeni otomotiv bileşenleri fabrikası açıldı

ABONE OL
4 Temmuz 2020 13:00
Yeni otomotiv bileşenleri fabrikası açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pazarcık (Tatar Pazacık) şehrinde otomotiv endüstrisi için modüller üreten Çek şirketi Ariete’nin yeni lojistik ve üretim tesisinin açılışı yapıldı. Tesise yapılan yatırım yaklaşık 20 milyon leva. Şirketin yaptığı ürün teslimatları doğrudan Almanya ve Fransa ile ilgilidir. Şimdiye kadar yeni lojistik ve üretim tesisi için 1000 kişilik istihdam yaratıldı ve daha 400-500 kişilik istihdam yatırma potansiyeli var.

Ariete, sadece birkaç gün önce Bulgaristan’daki üretimini ve yatırımını kat kat artıracağını açıklayan Alman şirketi Kostal’ın ana taşeronu ve ortağı. Çek şirketi, uluslararası Ariete Şirketler Grubunun bir parçası ve 6 yıldır Bulgaristan ve uluslararası pazarda başarılı bir şekilde faaliyet gösteriyor.

Açılış töreninde Başbakan Boyko Borisov, Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov ve Maliye Bakanı Vladislav Goranov da hazır bulundular.

Pazarcık Belediye Başkanı Todor Popov, yaptığı konuşmada ”İçinde bulunduğumuz bu durumda bile böyle bir yatırımın olması, yatırımcıların Bulgaristan’a güvendikleri anlamına geliyor” diye kaydetti.

Karanikolov, yakında Filibe’de üç yeni fabrika daha açılacağını ve Filibe Büyükşehir Belediyesinin daha yeni fabrikaların inşası için dört yapı izin belgesi hazırladığını açıkladı. Bakan, önümüzdeki hafta Başbakan ile kendi deyişiyle bir otomobil şirketinin söz konusu olmadığı otomotiv elektrik sektörüne yönelik o büyük stratejik yatırım hakkında bir görüşme yapacağını da sözlerine ekledi. Bakan’ın ifadesine göre, bu stratejik proje kapsamında ilk aşamada 1,2 milyar leva, ikinci aşamada ise 4,8 milyar leva yatırım yapılacak. Bulgaristan, başka iki AB üye ülkesi ile söz konusu yatırım konusunda rekabet halinde ve eylül ayında bir karar verilmesi bekleniyor.

Kaynak:(www.kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.