DOLAR 32,6061 0.11%
EURO 34,9720 0.27%
ALTIN 2.427,930,21
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2094701-3,44%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yeni yılın ilk meclisi

Yeni yılın ilk meclisi

ABONE OL
8 Ocak 2021 11:42
Yeni yılın ilk meclisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Meclisi’nden salgın nedeniyle 2 milyonluk destek paketi.

Saat 15.00’te başlayan toplantı, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Tüm Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 2021 yılının bölge ve ülke için sağlıklı, huzurlu ve bereketli geçmesi için temennilerde bulunarak şunları söyledi: “Hayırlı bir yeni yıl dönemine giriyoruz. Zor bir 2020 yılı geçirdik. Canlarımız yandı. Bu dönemde Keşan Belediyesi olarak canla başla çalıştık. Trakya’da ve ülke çapında örnek uygulamalar yaptık. Personelimize Meclisimiz adına fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

Helvacıoğlu, 2012 yılında Keşanspor kafilesinin geçirdiği kazada ölen sporcular Can Çetinkaya ve Güner Yıldız’ın ölüm yıldönümleri olduğuna da işaret etti şöyle konuştu: “Can ve Güner kardeşimize Keşanspor’a ve şehrimize sundukları katkı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Onlar her zaman kalbimizde yaşamaya devam edecek. Tüm spor camiasına ve Keşanspor’umuza başsağlığı diliyoruz”

Mustafa Helvacıoğlu, vefat eden Kore Gazisi Mehmet Engin’i bugün son yolculuğuna uğurladıklarını da aktardı ve şöyle konuştu: “Kore Gazimiz Mehmet Engin’i Asri Mezarlık’taki Şehitlik’te gaziler için oluşturduğumuz Gaziler Kabristanlığımızda ebediyete uğurladık. Alana defnedilen ilk gazimiz Mehmet Engin oldu. Engin’e Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına sabır ile başsağlığı dileriz”

Helvacıoğlu, açılış konuşmasında ayrıca Görme Engelliler Haftası nedeniyle de gözleri görmeyenlerin değil kalpleri görmeyenlerin engelli olduğunu bildirdi ve farkındalık haftasına dikkat çekti.

Toplantıda daha sonra Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, CHP Grup Sözcüsü Feridun Tümer tarafından verilen pandemi sürecinde zor bir süreçten geçen esnaflara verilen destek önergeleri ile Cumhur İttifakı Sözcüsü Nehir Gergin’in Can Çetinkaya ile Güner Yıldız’ın isimlerinin uygun bir cadde veya sokağa verilmesi ile Erikli’ye su getirilmesi işi kapsamında su deposu yapılması için Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na taşınmaz alım yetkisi verilmesi önergeleri verildi.

Meclis toplantısı gündem maddelerinin ele alınması ile sürdü.

Meclis ilk olarak 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25. maddesi gereğince Denetim Komisyonu Üye Seçiminin yapılması hususunun görüşülerek karara bağlanması maddesini ele aldı.

Denetim Komisyonu’na yapılan gizli oylama ile Cumhur İttifakı’ndan Tarık Uysal ve Barbaros Tokgöz, CHP’den Banu Saygı ve Olcay Soran, İYİ Parti’den de Zafer Topçu seçildi.

Meclis’te daha sonra, Belediyede 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Tabi Olarak Görev Yapan Zabıta ve İtfaiye Personelinin Fazla Mesai Ücretlerinin Tespit Edilmesi hususu görüşüldü ve zabıta ve itfaiye personeline 380 TL fazla mesai verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Belediyede halen geçici işçi pozisyonunda çalışan 2 personelin geçici işçi vizelerinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılmasının oybirliği ile kabulünün ardından Belediyede sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin tespit edilmesi hususu ele alındı. Madde 2021 yılı ücretlerinin henüz devlet tarafından belirlenmemesi nedeniyle Şubat Ayı Meclisi’ne bırakılması oybirliği ile kabul edildi.

Belediye elinde mevcut olan memur norm kadrolarındaki değişiklik cetvelinin grupların önerileri ile şekillenmesinin ardından 1. bölümün oy birliği ile kabulüne 2 ve 3. bölümlerin oy çokluğu ile reddinin kabul edilmesinden sonra toplantıda belediye şehir bandosu ekibinde görev yapan personele 2021 yılında ödenecek ücretlerin belirlenmesi hususu ele alındı.

Bando Şefine 335 TL ekibe de 259 TL de 5 yevmiye üzerinden ücret verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Meclis daha sonra Keşan Belediyesi’nin mücavir alanı olan Erikli Sahili’ndeki, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait 2305 Parsel ve 16 Pafta’da bulunan kayıkhanenin, Belediye Su Sporları Hizmetlerinde kullanılması için Belediyeye bedelsiz olarak yapılacak tahsisin kabul edilmesi hususunu ele aldı. Bedelsiz tahsis oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısı, İlçemizde bulunan Spor Tesisleri için Spor Toto Teşkilat Başkanlığından gelecek olan 11.818.847,65 TL hibenin kabul edilmesi ve kullanılması için Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesi hususunun görüşülmesi ile sürdü.

Madde hakkında Meclis’e bilgi veren Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç, Keşan Atatürk Stadı’nın zeminin ve sulama sisteminin yenilenmesi, atletizm pistinin yapılması, 1000 kişilik portatif tribün yapılması, sentetik çim yüzeyli futbol sahasının zeminin ve tel örgülerinin yenilenmesi, 2 adet basketbol sahasının zeminlerinin yenilenmesi, tenis kortunun bakım onarımının yapılması, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapılması, 11 mahallede çim yüzeyli futbol sahası ve Gençlik Merkezi’nde yer alan sentetik futbol sahasının brandasının yenilenmesi için yetkiye ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Toplantı, mülkiyeti belediyeye ait olan Aşağı Zaferiye Mahallesi 924 ada, 12  parselde bulunan 2.878,17 m2 yüzölçümlü taşınmazın Keşan Belediyesi’nin vergi borcuna mahsuben Hazine adına, 1.726.902,00 TL bedel ile takyidatsız olarak tescil edilmesi ve tapu devrinin yapılması için Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesi hususunun görüşülmesi ile devam etti. Söz konusu alan ibadethane yapmak koşulu ile oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısı, Belediyeye ait olan 100.Yıl Pasajı 1. kat 45 ve 46 numaralı iki adet iş yerinin Türk Hava Kurumu’na kira karşılığı tahsis edilmesi hususunun görüşülmesi ile sürdü.

Her iki işyerinin 100’er TL bedelle 10 yıllık olarak kira karşılığı tahsis edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Kabulün ardından THK Keşan Şubesi Başkan Yardımcısı Eyyup Kavazlar, Meclis’e yapılan tahsis nedeniyle teşekkür etti.

Bu maddenin ardından İlçemiz Paşayiğit Mahallesi’nde, tarım alanlarında kalmakta olan “Tarımsal Niteliği 1. Öncelikli Korunacak Alanlar (TNKA-1)” ve “Tarımsal Niteliği 2. Öncelikli Korunacak Alanlar (TNKA-2)”da yapılaşma koşullarının açıklayıcı plan notlarında “Plan Notu Tadilatı” yapılması talebi görüşüldü. Plan notu tadilatı İmar Komisyonu raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda, Yukarı Zaferiye Mahallesi Paşayiğit Caddesi’nde bulunan 1268 Ada, 17 No’lu parselde “Plan Tadilatı” yapılması talebi ise konunun Meclis’e ilk defa gelmesinden dolayı oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

Meclis toplantısı, Büyük Cami Mahallesinde bulunan 28 Pafta, 364 ada, 108 No’lu parselde 362,45 m2 olarak kayıtlı  “Park Alanının” Keşan Belediyesi adına kayıtlı olan Yukarı Zaferiye Mahallesi 1597 ada, 587,34 m2 yüzölçümlü 4 No’lu parsel ile takas edilmesi talebi de oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığına ait araçların “Yıllık Toplu Taşıma Yetki Belgesi Yenileme” süresinin Pandemi sebebiyle 31 Aralık 2021 tarihine kadar durdurulması talebi de oybirliği ile kabul edildi.

Keşan Belediyesi’nin mücavir alanı olan Erikli Sahili’ne getirilecek içme ve kullanma suyu için abonelerden su bağlantı bedelinin tespit edilmesi hususunu ele alan Meclis, detaylı inceleme yapılması için maddeyi oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etti.

Konu hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “İnşallah Erikli’yi 180 günde suya kavuşturacağız. Yaklaşık 30 milyon TL’lik bir işten bahsediyoruz. Abone bağlantıları için katılım payını belirleyeceğiz.” dedi.

Meclis toplantısı, ilçe ve Belediyemiz Mücavir Alan Sınırları içinde yer alan Mahallelere bağlı Cadde, Sokak, Meydan ve Bulvar Başlangıç-Bitiş Noktalarının 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 69.maddesi gereğince İçişleri Bakanlığınca çıkarılan “Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmeliği” 25.maddesine göre yeniden güncellenmesi ile bazı mahallelerde yeni Cadde, Sokak, Meydan ve Bulvar ismi verilmesi konusunu görüştü ve madde oybirliği ile İsim Belirleme Komisyonuna havale edildi.

Ülkeyi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemi salgını sebebiyle, belediyede kiracı olarak bulunan işletme sahiplerine, semt pazarlarında tezgah açan pazarcı esnafına ve ilçemizde faaliyet gösteren M, S ve T plaka araç sahiplerine uygulanacak teşvikler ele alındı.

Salgın nedeniyle kapalı kalan kapsamdaki belediye işyeri kiracılarından 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarına ilişkin kiralarının alınmaması, kapsam dışı olan belediye kiracılarından söz konusu döneme ait kiralarında %50 indirim yapılması, semt pazarlarındaki pazarcı esnaflarından 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait işgaliye bedellerinin alınmaması, M, S ve T, D4 plaka araç sahiplerinden 2021 yılı ruhsat harçlarının tamamının alınmaması oybirliği ile kabul edildi.

Kabul edilen madde hakkında konuşan Helvacıoğlu, “Covid herkesi yoruyor. Onayladığımız destek paketi ile 2 milyonluk bir desteği paylaşmış olacağız. 2 km yolumuz da eksik olsun. Açıkladığımız destek paketi ile vatandaşımızın yanında olduğumuzu bir kez daha tüm Meclis olarak göstermiş olduk.” dedi.

Meclis toplantısında, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne EDS Projesi süresince hibe edilmek üzere 3 adet araç alınması ve alınan araçların hibe edilmesi hususu da oybirliği ile kabul edildi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve CHP Grup Sözcüsü Feridun Tümer’in pandemi sürecinde zor bir süreçten geçen esnaflara verilen destekleri içeren önergeleri oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Keşanspor’un trafik kazasında hayatını kaybeden sporcular Güner Yıldız ve Can Çetinkaya’nın isimlerinin stadyum yakınlarındaki cadde veya sokaklardan uygun olanına verilmesi teklifi de oybirliği ile İsim Belirleme Komisyonu’na havale edildi.

Erikli’ye su getirilmesi işi kapsamında su deposu yapılması için Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na taşınmaz alım yetkisi verilmesi önergesi de Meclis tarafından oybirliği ile Uzlaşma Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Banu Saygı da yaptığı konuşma ile kadın haklarına dikkat çekti.

Toplantıyı kapatan Mustafa Helvacıoğlu, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Keşan ve bölge için hayırlı olmasını temenni etti.

Şubat Ayı Meclis toplantısı 4 Şubat 2021 Perşembe günü gerçekleştirilecek ve saat 15.00’te başlayacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.