DOLAR 32,5321 -0.03%
EURO 34,9758 0.34%
ALTIN 2.430,770,33
BIST 9.720,32-0,02%
BITCOIN 2067269-2,34%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yenilenen İlköğretim Okulu binası hizmete girdi

Yenilenen İlköğretim Okulu binası hizmete girdi

ABONE OL
20 Ocak 2020 15:23
Yenilenen İlköğretim Okulu binası hizmete girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırcaali’deki yenilenen Peyo Yavorov İlköğretim Okulu binası, bugün düzenlenen törende öğrencilerin sunduğu şarkı, dans ve şiir programıyla yeniden hizmete açıldı. Açılış törenine katılan konuklar arasında Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda proje yöneticisi olan Müh. Katya Mitovska, Belediye Başkan Yardımcısı Veselina Tihomirova, Kırcaali İl Eğitim Müdürü Grozdan Kolev, Kırcaali Belediye Meclis Başkanı Hüseyin Ahmet, Belediye Meclis üyeleri ve projeyi uygulayan müteahhit firmasının temsilcileri yer aldılar. Okul binasının tadilatı 1,5 milyon levaya mal oldu.

Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, açılış kurdelesini kesmeden önce yaptığı konuşmada Kırcaali’de eğitim altyapısının yenilenmesine yönelik projenin sayesinde ilçede tüm öğrencilerin yüzde 80’inden fazlasının tamamen yenilenmiş okullarda, dersliklerde, yeni ekipmanlara, oyun alanlarına sahip okullarda eğitim gördüğünü vurguladı. Belediye Başkanı, “Yıllarca spor oyun alanı kurulması, ısı yalıtımı yapılması, doğramaların yenilenmesine yönelik okul projelerinin finanse edilmesini bekledik. Onlardan biri Peyo Yavorov İlköğretim Okulu binasına ilişkindi. Yıllardır belediye kendi kaynakları ile çocukların ihtiyaç duyduğu bu koşulları sağlamaya çalışıyor. Ancak gerçek yatırım 2019’da gerçekleşti. Kırcaali Belediye Başkanı olarak beni, mesai arkadaşlarımı ve Belediye Meclis üyelerini sevindiren şey şu ki, bu yıl eğitime yatırım yılı olarak tarihe geçecek. Belediyenin uyguladığı yatırım programının 21 milyon levalık bütçesinin 14 milyon levalık miktarı 5 okul ve 1 anaokulu binasının tadilatı için harcandı” dedi.

Müh. Azis, bu şekilde Kırcaali Belediyesi’nin temel önceliği olan eğitim ve çocuklara yönelik hizmetlerin iyileştirilmesi önceliğini yerine getirdiğini vurguladı.

Peyo Yavorov İlköğretim Okulu Müdürü Elena Yaneva da katılımcıları selamlama konuşması yaptı. Müdür, “Sizi yeni güzel okulumuzda karşılamaktan mutluluk duyuyoruz. Dışından güzel, içi sıcak, rahat, konforlu, ferah, iç açıcı ve yeni. Proje sayesinde okulumuz hayal ettiğimiz spor oyun alanının yanı sıra en küçük öğrencilerimiz için konforlu ve güzel bir çocuk oyun köşesine sahip oldu” dedi.

Yaneva, Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’e, Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı’na, projeyi hazırlayan ve gerçekleştiren ekibe, müteahhitlere içten teşekkürlerini ifade etti. Okul müdürü, iyi bir organizasyon ve koordinasyon sayesinde Peyo Yavorov İlköğretim Okulu’nun, tadilat işlerinin yeni eğitim öğretim yılından önce sona eren beş okuldan ilki olduğunu vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda proje yöneticisi olan Müh. Katya Mitovska konuşmasında yapılan işten dolayı memnuniyet ve gurur duyduğunu dile getirdi. Müh. Mitovska, ”Bir inşaatçı için yaptığı inşaat işinin sonuçlarını görmesinden daha büyük bir gurur yoktur. Başlangıçta ilk kazmayı vurduğumuz sırada bazı şüphelerimiz ve endişelerimiz olmuş olsa da şimdi ilçedeki tüm büyük okulların yenilendiği bu projeyi uyguladığımız için çok mutluyuz” dedi.

Proje yöneticisi, projeyi yüklenen müteahhit firmasına, yapı denetçilerine, telif hakkı denetçiilerine, gösterdikleri sabır ve duyarlılık, ortak çalışmalar için okul yönetimine ve öğretmenlere, Kırcaali Belediyesi’nde görevli projeyi tasarlayan ekibe teşekkür etti.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.