DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20781402,62%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yerel Tarih Grubu Toplantıları başlıyor

Yerel Tarih Grubu Toplantıları başlıyor

ABONE OL
25 Ekim 2022 11:04
Yerel Tarih Grubu Toplantıları başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Yerel Tarih Grubu kurucusu ve Başkanı Güngör Mazlum, pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları Yerel Tarih Grubu Toplantıları’nın yeniden başlayacağını belirterek, yeni dönemin ilk toplantısının 27 Ekim 2022 Perşembe günü saat 17.30 da Belediye Atatürk Kültür Merkezinde yapılacağını söyledi. Mazlum, Trakya Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Veysi Akın’ın bu toplantıda Edirne Kurtuluşunu görsellerle anlatacağını söyledi.

Edirne’nin tarihine, kültürüne, değerlerine, geleneklerine sahip çıkmak, hafızalarda tutmak düşüncesiyle kurulan, Kentin kendi öz benliğinden çıkan birbirinden değerli insanların bir araya gelerek gönüllü çalışmanın, karşılıksız emeğin buluşma yeri diyebileceğimiz Edirne Yerel Tarih Grubu, Halk toplantılarını sürdürüyor.

Edirne yerel tarih grubunun her ayın son Perşembe günü yaptığı, İlginç ve güzel yerel tarih konuları seçerek, bir konuşmacının anlatımlarıyla taçlanan ve kent halkının bilgilendirilmesine yönelik yeni dönem ilk toplantısının 27 Ekim 2022 Perşembe günü saat 17.30 da Belediye Atatürk Kültür Merkezinde yapılacağı öğrenildi.  Trakya Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Veysi Akın’ın bu toplantıda Edirne Kurtuluşunu görsellerle anlatacağı bildirildi.

Yerel Tarih Grubu çalışmaları hakkında bilgisine başvurduğumuz Eski Belediye Başkanlarından ve Edirne Yerel Tarih Grubu kurucusu ve Başkanı Güngör Mazlum, “21 yıl önce Rahmetli Valimiz Fahri Yücel’in istek ve önerileri üzerine, Edirne tarihine ve kültürüne ilgi duyan arkadaşlarımızla, gönüllülük esasına göre kurduğumuz Yerel tarih grubumuzun, bugüne kadar her ay düzenli olarak yaptığı toplantılarını kent halkımızla paylaştık.  Ancak pandemi sürecinde kısa bir dönem ara vermek zorunda kaldık. Şimdi yeniden başlıyoruz. Bugüne kadar panellerle, sergilerle, 3 kitap yayınlayarak, Kentin tarihi mekanlarını, çevresini tanıma gezileri, Osmanlıdan gelen Helva Sohbetleri geleneğini aslına uygun olarak düzenleyerek ve diğer başarılı çalışmalarımızla halkın değerlerine sahip çıkmaya çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz” dedi

27 Ekim Perşembe günü yapılacak halk sohbetleri etkinliğinde, yaklaşmakta olan Edirne’mizin kurtuluşunu seçtiklerini ifade eden Mazlum, yeni dönem toplantılarına önemli ve ilginç güzel konular bularak değerli konuşmacılarla devam edeceklerini ifade etti.

Mazlum, bu toplantıları basın ve sosyal medya aracılığı ile kent halkına duyuracaklarını, Edirne tarihine, kültürüne değer veren herkesi aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.