DOLAR 32,3921 0.22%
EURO 35,0751 -0.1%
ALTIN 2.324,950,25
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2240786-2,61%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yerel tohumdan yetiştirilen sebze fideleri dağıtıldı

Yerel tohumdan yetiştirilen sebze fideleri dağıtıldı

ABONE OL
21 Mayıs 2021 13:53
Yerel tohumdan yetiştirilen sebze fideleri dağıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Slow Food Trakya ve Kırklareli Kent Konseyi tarafından yerel tohum üretimine dikkat çekmek amacıyla köylü kadınlarının ürettiği yerel tohum sebze fideleri vatandaşlara dağıtıldı.

Kırklareli Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Fide almak için Kovid-19 tedbirleri kapsamında sıraya geçen vatandaşlara beşer demetler halinde fideler verildi.

Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır, AA muhabirine köylü kadınlar tarafından yetiştirilen yerel tohum fidelerini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttıklarını söyledi.

Son yıllarda yapılan çalışmalar ile özellikle köy kadınlarının yerel tohum üretimine önem verdiklerini ifade eden Çakır, domates, biber, patlıcan, karpuz ve salatalık gibi fideleri vatandaşlara dağıttıklarını kaydetti.

Ata ve yerel tohumların önemine değinen Çakır, “Bunlara sahip çıkmamız gerekiyor, çünkü bunlar çoğaltılabilir tohumlardır. Kuşaktan kuşağa, nesilden nesile aktarılabilir tohumlar, bu çok önemli.” diye konuştu.

Yerel tohumdan yetişen domates ile hibrit domates arasında çok büyük farkların olduğuna dikkat çeken Çakır, yerel tohumun ülke ekonomisine katkısının da fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Karıncak köyünde yerel tohumlardan fide üretimi yapan Necla Çobancık ise dedesinden kalan tohumlar ile üretim yaptığını belirtti.

Sağlık açısından yerel tohumun önemini anlatan Çobancık, gönüllü olarak bu üretimi yaptığını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.