DOLAR 32,5049 -0.12%
EURO 34,9951 0.42%
ALTIN 2.431,440,36
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2086009-0,94%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yılbaşı alışveriş günleri başladı

Yılbaşı alışveriş günleri başladı

ABONE OL
20 Aralık 2022 10:55
Yılbaşı alışveriş günleri başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda, kadın emekçilerin el emeklerinin satışını gerçekleştireceği Yılbaşı Alışveriş Günleri etkinliği Saraçlar Caddesi’nde başladı.

31 Aralık’a kadar Saraçlar Caddesi’nde açık olacak stantlarda Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Edirne Belediyesi Morev Kadın Atölyesi, Edirne Belediyesi Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi, Üretici Kadınlar Pazarı ve Emek Pazarı’nda yer alan maharetli kadınların el emeği ürünleri satışa sunulacak.

“YENİ YILIMIZ ŞİMDİDEN KUTLU OLSUN”

Yılbaşı stantlarını gezen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yılbaşı, bir anlamda yeni bir yılı karşılamak, umutları, heyecanları, özlemleri, beklentileri de karşılamaktır. Kuşkusuz Edirne’nin her anlamda üreten kadınları bir yıl içerisinde yapmış oldukları ürünlerini iki yıldır geleneksel hale getirmeye çalıştığımız Yılbaşı Alışveriş Günleri’nde Edirne’ye gelen yerli yabancı tüm ziyaretçilerin beğenisine sunarak, aile bütçelerine bir nebze katkıda bulunmaya çalışıyorlar.  Elbette Avrupa’nın birçok yerinde bu tür yılbaşı pazarları açılır, yılbaşı alışveriş günleri, şenlikleri düzenlenir. Biz bu işin büyük bir kısmını başardık. Kadınlarımız organize oldukları, üretmeye başladılar, boş zamanlarını değerlendirmeye başladılar ama bu kabin işini başaramadık. Yıllardır hep söylüyorum arkadaşlarıma, bu da benim eksikliğim olsun. Ahşap kabinlerden temin edelim dedik ama bazen başkan da olsanız sözünüz böyle geçiyor. Onu bir türlü sağlayamadık. Bu da bizim ayıbımız olsun. Bunu hem kendi adıma hem de bütün çalışma arkadaşlarım adına söylüyorum. Oysa ahşap kabinlerimizden olsa kadınlarımız da daha sıcak bir ortamda daha korunaklı bir ortamda bu hizmeti yerine getirmiş olacaklardır. Ben her zaman olduğu gibi gururumuz olan, bizi her yerde başarıyla temsil eden tüm kadınlarımızı kutluyorum.  Yeni yılımız şimdiden kutlu olsun, yeni yıl ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığa barış, sağlık, huzur, adalet getirsin” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.