DOLAR 32,6061 0.11%
EURO 34,9720 0.27%
ALTIN 2.427,930,21
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2094701-3,44%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yılbaşı kızı yok sattı

Yılbaşı kızı yok sattı

ABONE OL
29 Aralık 2021 10:33
Yılbaşı kızı yok sattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi’nin başlattığı El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri kapsamında Saraçlar Caddesi’nde satış yapan Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Hafize Belge, yılbaşı kızı adlı el emeği bebeği en çok ilgi gören el emeği ürünü oldu.

Edirne Belediyesi Türk Kültürü El Sanatları üretim ve Geliştirme Merkezi, Edirne Belediyesi Mor Ev Kadın Atölyesi, Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Üretici Kadınlar ve Antika Pazar’ı ve Emek Pazarı’nın kadınlarının el emekleri Saraçlar Caddesi’nde satışa sunulmuştu. Yılbaşı’na kadar açık kalacak olan stantlarda ise birçok kadının el emeği ürünleri ilgi gördü. En çok ilgi görenlerden biri olan ve 2-3 gece yapımı süren yılbaşı kızı ise adeta yok sattı.

“YILBAŞI KIZI YOK SATTI”

Yılbaşı kızı bebeğinin yapım aşamasında zaman ve emek harcandığını söyleyerek emeğinin çok ilgi görmesinden mutlu olduğunu söyleyen Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Hafize Belge “Yılbaşı kızı adlı bu el emeğimizi Lavanta Festivali’nde de sattım. Şimdi yeni yıl için yaptım, 50 civarı satıldı, ilgi gördü. Şans getirdiği için ilgi duyuluyor. Biz bunu kursta yaptık Hediyelik Eşya Takı Kursu Hocamız Hümeyra Erçin’le. Ben çok güzel para kazandım. Bu bebeğin çok aşaması var. 2-3 gece sürüyor. Önce saçları örüyorsun monte ediyorsun, uçlarını kesip takıyorsun. İki gecede anca hazır edebiliyorum. Sattığımız fiyatın hakkını emeğimizle vermeye çalışıyoruz. Buda zaten iyi satış yapmamız sebebiyle bizi mutlu ediyor. Türkler’den çok ilgi var. Genç kızlar alıp çantalarına, yakasına takıyor, arabasına süs olarak alan var. İlgi gördü. Biz 31 Aralık’a kadar buradayız. Ürünlerimizi temin etmek isteyenler Saraçlar Caddesi’ndeki standımıza gelerek bizden temin edebilirler” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.