DOLAR 32,3381 0.17%
EURO 35,2222 0.07%
ALTIN 2.247,040,17
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2131419-2,61%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yunanistan elektrik faturalarındaki ek maliyetlerin yüzde 60’ını hanelere geri ödeyecek

Yunanistan elektrik faturalarındaki ek maliyetlerin yüzde 60’ını hanelere geri ödeyecek

ABONE OL
6 Mayıs 2022 12:53
Yunanistan elektrik faturalarındaki ek maliyetlerin yüzde 60’ını hanelere geri ödeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, ülkesinde artan elektrik maliyetleri nedeniyle haneleri desteklemek için yeni devlet yardımı sözü verdi.

Miçotakis yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin enerji krizine ortak bir yanıt verememesi üzerine Yunanistan’ın tek başına hareket etmeye mecbur kaldığını söyledi.

Euronews’te yeralan habere göre, Bu paket çerçevesinde hanelere Aralık’tan Mayıs’a kadar olan faturalarındaki ek maliyetlerin yüzde 60’ı geri ödenecek.

Miçotakis, hanelerin en fazla 600 Euro talep edebileceklerini ve tedbirin yalnızca yılda 45 bin Euro’ya kadar kazanan kişiler için geçerli olacağını da duyurdu.

Düşük gelirli kişilerin elektrik faturalarını ödemelerine yardımcı olacak mevcut önlemlerin de önümüzdeki iki ay içinde tüm haneleri kapsayacak şekilde genişletileceği belirtildi.

Miçotakis, planı finanse etmek için Yunanistan’ın elektrik üreticilerinin elektrik fiyatlarındaki artıştan elde ettikleri kazançlara da yüzde 90 oranında vergi uygulanacağını kaydetti ve yaşanan krizi Ukrayna’daki savaş nedeniyle gaz fiyatlarındaki artışa bağladı.

Miçotakis: Avrupa’yı beklemeyeceğim

Miçotakis televizyonda ulusa sesleniş konuşmasında Brüksel’i adres göstererek; “Bu konuda Avrupa -en azından şimdiye kadar- görevini yerine getirmeye hazır görünmüyor. Yavaş hareket eden Avrupa gemisinin rotası değişene kadar beklemeyeceğim,” dedi ve diğer 26 AB üye ülkesinden ortak eylem çağrısında bulundu.

Yunanistan’ın istatistik otoritesine göre, mart ayında enflasyon, kira, elektrik, ısıtma ve gaz maliyetlerinde yüzde 30’luk bir artış da dahil olmak üzere, 28 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 8,9’a artış yaşandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.