DOLAR 32,5929 0.35%
EURO 34,8070 0.19%
ALTIN 2.499,050,60
BIST 9.448,42-0,80%
BITCOIN 21095935,63%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan’dan Sırbistan’a destek sözü

Yunanistan’dan Sırbistan’a destek sözü

ABONE OL
18 Şubat 2022 12:43
Yunanistan’dan Sırbistan’a destek sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis Çarşamba günü Belgrad’da yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın başta Sırbistan olmak üzere bölgedeki tüm ülkeleri Avrupa Birliği’nde görmek istediğini söyledi.

Balkan News’te yer alan habere göre; Mitsotakis, Atina’nın Kosova konusundaki tutumunu değiştirmediğini ve yasal olarak bağlayıcı bir anlaşmaya varılana kadar Belgrad-Priştine diyaloğunu destekleyeceğini söyledi.

Çarşamba günü öğleden sonra Sırbistan’a gelen Mitsotakis, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in Kosova sorununu düzgün bir şekilde çözmek için son aylarda Kosova ile diyalog eksikliğine rağmen müzakereleri sürdürme kararlılığından emin olduğunu ifade etti.

Yunanistan, Kosova’nın bağımsızlığını tanımayan beş AB üye ülkesinden biri.

Sırbistan ve Yunanistan’ın Batı Balkanlar bölgesinin Avrupa geleceğine dair ortak bir vizyonla birbirine bağlı olduğunu söyleyen Mitsotakis, ülkesinin Sırbistan’ın AB üyelik şartlarını mümkün olan en kısa sürede yerine getirmesine yardım etmeye hazır olduğunu vurgulayarak, bunun bölgede istikrar, iş birliği ve barış için “çok önemli“ olduğunu söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Yunan halkının “Sırbistan’ın büyük ve samimi bir dostu” olduğunu söyledi ve iş birliğinin devam ettiğini duyurdu.

Vucic, “Yunanistan, Sırbistan’ın Kosova konusundaki tutumunu anlıyor. Çözüm istiyoruz, ancak bulunan çözümler uzlaşmalı olmalı.” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.