DOLAR 32,5559 0.04%
EURO 34,9970 0.36%
ALTIN 2.425,460,10
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2087584-4,10%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yürü ya kulum

Yürü ya kulum

ABONE OL
10 Aralık 2022 14:58
Yürü ya kulum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi İmar Komisyonunun konuttan ticarete, 11 ay sonra bu kez ticaret ve konut olarak plan değişikliği yapılan arsanın hayırsever ve sporsever sahiplerinin işleri bir kez daha denk gitti.

Adeta dikensiz gül bahçesine yürüyen işadamlarının parselinin bitişindeki yeşil alanın imar durumu önce otoparka çevrildi. Daha sonra yapılan ihaleye tek firma olarak katılıp rekabet şartları tam oluşmadan kiracı oldular.

Edirne Belediyesi İmar Komisyonunun ardından da meclisinin arsalarının imar durumunu iki kez değiştirerek trilyonluk rant sağlanan şirket, parselinin bitişiğinde yeşil alandan otoparka dönüştürülen arsanın da kiracısı oldu. Rekabet şartlarının oluşmadığı ve sadece Özar Market Gıda Ticaret Limited Şirketi katıldığı ihalede arsayı otopark olarak kullanmak üzere aylık 1950 liradan 3 yıllığına kiraladı.

Edirne Belediye Encümeni Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu başkanlığında CHP’li üyeler Aydın Koruyan, Yüksel Aksoy, Serkan Liznak, Mali Hizmetler Müdürü Ruhi Takındı, Zabıta Müdürü Mustafa Zogo ve İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Dinçer Asar’ın katılımı ile 8 Kasım günü toplanandı.

SADECE SPORSEVER HAYIRSEVER ŞİRKET KATILDI

Şehrimiz Şükrüpaşa Mahallesi Gazeteci Abdi İpekçi Caddesi üzerinde Özar Market Gıda Ticaret Limited Şirketine ait 1500 metrekare arsanın bitişiğinde imar düzenlemesi ile belediyeye kalan ve yeşil alan statüsünden imar durumu otoparka dönüştürülen parsel için Edirne Belediye Encümeninde saat 14.00’te ihale yapıldı. Otoparka dönüştürülen parsel için üç yıllığına aylık 1800 TL bedel üzerinden açık arttırma yöntemi ile yapılacak ihaleye sadece işadamları Özar Market Gıda Ticaret Limited Şirketi yetkilileri Rıfat Mitrani ile Kemal Görsözlü katıldı.

REKABET YOK

Açık arttırma yöntemi ile yapılan otopark ihalesine sadece tek firma katıldı. Encümen huzurundan 1800 lira bedel ile başlayan ihaleye plan değişikliği talepleri döneminde Edirnespor’a yaptıkları bağışlar nedeni ile hayırsever ve sporsever kimlikleri ile tanınan Özar Market Gıda Ticaret Limited Şirketi yetkilileri Rıfat Mitrani ile Kemal Görsözlü 150 TL fiyatı arttırarak 1950 TL’ye parsellerinin bitişiğindeki yeşil alandan otoparka çevrilen arsanın 3 yıllığına kiracıları oldu.

DAHA ÖNCE ŞİRKETİN ARSASINA RANT SAĞLANDI

Bilindiği gibi otopark ihalesini kazanan şirketin bitişikteki sahibi olduğu 1500 metrekare parseli 24 Haziran 2015 tarihinde konut statüsünden ticaret alanı olarak imar planı değiştirildi. Ardından da ‘derin uyku’ taktiği ile ayni parsel üzerinde inşaat yapma oranı yüzde 33 arttırılarak emsali 1.50’den 2.00’ya çıkarılarak 11 ay sonra bu kez 26 Mayıs 2016 tarihinde imar komisyonu tarafından yeni bir plan değişikliğine gidildi. Bu ikinci imar planı değişikliği ile uzmanların değerlendirmesine göre, arsa sahibi şirkete trilyonluk rant sağlandı.

ARSAYA ÖZEL OTOPARK ALANI YARATILDI

İki kez imar planı değiştirilen parselin bitişiğindeki belediyeye ait yeşil alan, daha sonra otopark olarak imar durumu değiştirildi. Bu değişiklikle  daha önce plan değişikliği yapılan arsaya adeta özel otopark alanı yaratıldı. İmar planının ‘oya gibi’ işlenmesi sonucu yaratılan özel durumdan sonra arsa sahipleri için yaratılan eski yeşil alan yani otopark için ihale açıldı. Yapılan ihaleye de sadece ‘nokta atışı’ gibi sadece imar değişikliği yapılan arsa sahipleri girdi.

BAŞKAN ONAYLAYACAK MI?

Edirne Belediye Encümeni tarafından yapılan ve sadece tek firmanın katıldığı rekabet şartları oluşmayan otopark ihalesi için Başkan Gürkan’ın 15 gün içinde onay vermesi veya ihaleyi iptal etme yönünde karar vermesi gerekiyor. Kamuoyunun günlerdir taştığı imar rantı ve ardından adeta krema gibi gelen otopark ihalesiyle ilgili karar Başkan Gürkan’ın masasında bekliyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.