DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20892641,15%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüz yüze eğitim başladı

Yüz yüze eğitim başladı

ABONE OL
22 Eylül 2020 12:26
Yüz yüze eğitim başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de koronavirüs salgını sürecinde ertelenen yüz yüze eğitim, ilkokul 1. sınıflar ve okul öncesi öğrencileri için ilk ders zilinin çalmasıyla kademeli olarak başladı. Okullara aileleriyle gelen öğrencileri, öğretmenler bahçe kapısında karşılarken, maske kontrolü ve ateş ölçümü yapıldı.

Okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri uyum programı kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim sezonunun ilk yüz yüze eğitim için dün ilk ders zili çaldı. Aileleriyle birlikte okullara gelen öğrenciler, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek sınıflara alındı.

Bakanlığın talimatıyla öğrenciler, öğretmenler ve okulda görevli olanların dışında kimse okula alınmadı. Yeni okulla başlayan minikler okullarda ilk günlerini eğlenerek geçirdi.

Öte yandan Bakanlığın açıklamasına göre, uyum haftası adı verilen ilk hafta okul öncesi ve birinci sınıflar haftada 2 gün okula gidip yüz yüze eğitim alacak. Öğrenciler 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olarak ders yapacak. Öğrenciler yarım gün okulda kalacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime başlayacak olan öğrenciler okullarla yemek yiyemeyecek. Dışarıdan gelebilecek bir bulaş riskinin önüne geçebilmek için ise okullara kesinlikle ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Bir sınıf iki gruba ayrılacak, sınıfın yarısı bir gün, yarısı bir başka gün okula gelecek. Çocukların okula gönderilmesi konusu da velilerin inisiyatifine bırakıldı. İsteyen veli çocuğunu dilekçe yazıp okula göndermeyebilecek.

Ayrıca, Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıflar Uyum Programı Etkinliklerinde, çocuklar sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirilecek. Hijyen, sosyal mesafe, korku ve kaygılardan kurtulma gibi etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin okulu ve çalışanları tanımalarına yönelik etkinlikler düzenlenecek.” Sağlık Olmadan Eğitim Olmaz” parolasıyla hazırlanan etkinliklerde, eğitimle ilgili tüm paydaşların uyması gereken hususlar ve beklentiler yer alacak.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.