DOLAR 32,4392 0.16%
EURO 35,4595 0.26%
ALTIN 2.322,730,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22890762,41%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Yüz yüze eğitim başlasın” kampanyası

“Yüz yüze eğitim başlasın” kampanyası

ABONE OL
28 Temmuz 2021 11:26
“Yüz yüze eğitim başlasın” kampanyası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Öğrenci Velileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Veli Der) Yönetim Kurulu Üyesi Kezban Demir, okulların açılmasına sayılı günler kalmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını öne sürerek, Veli Der olarak “Yüz Yüze Eğitim Başlasın” kampanyası başlattıklarını ifade etti.

Veli Der Yönetim Kurulu Üyesi Kezban Demir, 6 Eylül’de başlaması planlanan yüz yüze eğitim için gerekli önlemlerin alınıp eğitim öğretime hazır olunması konusunda açıklamada bulundu.

“YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN TEMENNİ DEĞİL KARARLILIK GÖSTERİLMELİ”

Milli Eğitim Bakanı’nın eğitimin yüz yüze olması için kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini belirten Demir, “Kaybedecek bir günümüz dahi yok. 6 Eylül’ de okulların açılmasına yalnızca 40 gün kaldı. Yüz yüze eğitimin başlamadığı, başlatılsa dahi alınmayan önlemler nedeniyle sürdürülemediği her gün çocuklarımızın hem akademik hem de sosyal, psikolojik gelişimleri açısından kayıpları daha da artıyor, eşitsizlikler daha da derinleşiyor. Çocuklarımızın umutlarını, hayallerini, ortak geleceğimizi kaybediyoruz.

“KAYGILARIMIZ ARTIYOR”

Her geçen gün artan vaka sayıları ve aşılama hızının azalmasının kaygıları artırdığını belirten Demir, “Çocuklarımızın yaşadığı kayıplar, eşitsizlik arttı, okulların açılması için açıklanan tarihe 6 Eylül’e sayılı günler kaldı. Yüz yüze eğitim için gerekli tedbirlerin bir an önce alınarak çocuklarımızın okullarına kavuşmasını istiyoruz. Eğitimden birinci derecede sorumlu olan ve kamu adına bütün planlamaları yapmaktan, tüm gereksinimleri karşılamaktan sorumlu olan MEB ve Milli Eğitim Bakanı ise yüz yüze eğitim için yalnızca niyet, temenni ifade etmektedir. MEB’in ve Milli Eğitim Bakanı’nın sorumluluğu niyet, temenni ifade etmek değil, okulların açılması ile ilgili gerekli tüm önlemlerin alındığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmak ve yüz yüze eğitimin 6 Eylül’ de başlatılması için gerekli kararlılığı göstermektir” dedi.

“YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLASIN KAMPANYASI”

Başlattıkları kampanya ile okulların yüz yüze başlaması için takipçi olacaklarını kaydeden Demir, “MEB eğitim ile ilgili kararlarda, yüz yüze eğitimde toplumsal uzlaşıyı esas almak zorundadır. Okul yaşanılan sorunların, gereksinimlerin gerçek bilgisine sahip olan eğitimciler ve biz velileriz. Eğitimle ilgili atılacak adımlarda, yüz yüze eğitimde biz velilerin, bilim insanlarının, eğitim emekçilerinin söz ve karar süreci esas alınmalıdır. Türkiye OECD ülkeleri arasında salgının ilk yılında okulların en uzun süre kapalı kaldığı ikinci ülke oldu. Artık bir günü dahi kaybetmeye tahammülümüzün kalmadığı noktadayız. Kamusal eğitim ayrıcalık değil haktır ve asıl olan çocuklarımızın üstün yararıdır. Bugünden itibaren Veli Der olarak “Yüz Yüze Eğitim Başlasın!” kampanyası başlatıyoruz.  Yüz yüze eğitim için Öğrenci Veli Derneği olarak gün gün sürecin takipçisiyiz. Hiçbir veli, hiçbir çocuğumuz kendini yalnız hissetmesin. Tüm velileri Edirne Veli Der ile iletişime geçmeye çocuklarımızın eğitim hakkı için, yüz yüze eğitim için sesimize ses katmaya çağırıyoruz. Kayıp nesil istemiyoruz. Hayat okulda, derste, yüz yüze eğitimde. Eğitim gelecektir, haktır ve “uzaktan” olmaz.  Geleceğimiz için, yüz yüze eğitim için gün sayıyoruz ve yüz yüze eğitimin başlaması ve sürdürülebilmesi için Edirne Veli Der olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.